Spoljna lepota može da se menja sa godinama, da slabi, ali ona koja je unutra, ona najvažnija, autentična lepota zapravo može samo da se poboljša s godinama. U savremenom svetu polako očijemo da budemo opsednuti spoljašnjom lepotom - časopisi, filmovi, televizija, društvene mreže, bombardovanje slikama, savršenim telima, perfektnim tenom i savršenim crtama lica...

Spoljašnja lepota je zapravo postala unificirana, ali ona unutrašnja je zapravo ona koja čini da žena sija, zrači i bude jedinstvena. Bez obzira na bore, staračke pege, podočnjake ili kilogram viška, ono što nas čini posebno lepim i privlačnim jeste snaga našeg karaktera, naše prave prirode.

Šta je to ono što čini da žena zrači iznutra:

  1. Samopouzdanje - Imajte na umu da postoji tanka linija između samopouzdanja i arogancije. Ne brkajte to dvoje. Samopouzdanje sija dobre kvalitete, dok arogancija skriva nesigurnost. Žena koja ima samopouzdanja je zapravo ona koja veruje sebi, veruje u svoj put i zna da može ono što želi.
  2. Inteligencija - Znanje je usko povezano sa lepotom, ono nas čini privlačnim i jedinstvenim. Inteligencija sija iz nas, čini da svoje znanje pretvaramo u poseban sjaj koji širimo u kontaktu sa drugima. Znanje pojačava naše samopouzdanje, i nikada nije dosta da ga širimo i razvijamo.
  3. Iskrenost - ovo je jedna od najdražih osobina koju osoba može da ima. Govorite istinu jer je ona lekovita. Čak i kada je teška i surova, ona je neophodna, jer se samo kroz istinu možete rzvijati, kako sebe, tako i odnose.
  4. Ljubav - Ne postoji veći sjaj od ljubavi. Samo srce može sijati tom divnom energijom koja privlači ljude, teši, drži naokupu, pokazuje bližnjima koliko smo bliski, ističe da možemo biti jedno. Ljubav je ta koja nas vodi kroz život, a kada u sebi imate dovoljno ljubavi, imate snagu da osvojite sve.
  5. Razigranost - Odrasli moraju da nauče od dece kako da ne razmišljaju o prošlosti i budućnosti, već da žive u sadašnjosti. Važno je da sačuvate dete u sebi, tu razigranost i zahvalnost za sve divne sitnice u životu - to je ono što čini da sreća živi sada i ovde.
  6. Ambicija - Ambiciozna žena je neko ko ima svrhu u svom životu, ali ipak želi da podeli svoje avanture sa nekim. Zdrava ambicija je ono što nas motiviše da budete najbolja verzija sebe, da ostvarite ono što želite.
  7. Nesebičnost - Pokazivanje da vam je stalo do drugih pomaže vam da izgradite i razvijete se kao osoba. To što pokazujete da ste voljni da ostavite po strani sve da biste pomogli nekom drugom, pokazuej da ste sjajna osoba. Empatija sija i čini da budete zadivljujući.
  8. Strpljenje - Za sve velike stvari je potrebno vreme. Strpljenje je privlačan kvalitet života, a posebno je kvalitetna osobina kada su u pitanju odnosi. Strpljiva žena je neko ko je spreman da veruje da dobre stvari dolaze onima koji čekaju.
  9. Lojalnost - Važno je da budete verni sebi, ali i odani u odnosima koje razvijate. Lojalnost je ono što se traži u partnerstvu, prijateljstvu, svakom odnosu - odanost je jedna od najvažnijih osobina.

Izvor: Sensa