Voleli ih ili mrzeli, strije su neizbežne. Naše telo se menja i razvija, a ovi tragovi su prirodan pokazatelj toga. Nevezano od starosti ili tipa kože - one su deo gotovo svačijeg tela, i zato ih treba prihvatiti. Ipak, dok za neke ljude strije predstavljaju prirodnu lepotu ljudskog tela, za druge su prilično iritantne. Ako ste u ovoj drugoj grupi, donosimo vam 4 metode koje mogu smanjiti vidljivost strija.

1. Suvo četkanje

Suvo četkanje specifičan je oblik limfne drenaže. To je ajurvedska praksa koja zaheva četku sa gustim vlaknima. Pre nego što se istuširate, jednostavno četkajte celo telo pokretima nagore. Što se tiče strija, suvo četkanje zapravo može pomoći da se omekšaju masne naslage koje se nalaze ispod vaše kože te da se ravnomernije rasporede. Još važnije, ako održavate svakodnevnu rutinu suvog četkanja, vaša će koža proizvoditi višak kolagena, a izgled vaših strija dramatično će se smanjiti.

2. Mikrodermoabrazija

Tretmani mikrodermoabrazije jednostavan su način za uklanjanje strija uz pomoć stručnog dermatologa ili estetičara. Ova neinvazivna procedura u suštini uklanja svu zaostalu mrtvu kožu putem ekstremnog pilinga i podstiče stvaranje nove kože bez fleka. Ovaj tretman posebno je efikasan kod strija jer pokreće stvaranje kolagena i elastina.

3. Hidratacija

Dovoljno lako, zar ne? Korišćenje hidratantnog preparata ključno je kada je u pitanju uklanjanje i prevencija strija. Bilo koji, od kokosovog ulja do shea maslaca, biće dovoljan da vaša koža ostane nahranjena i zaštićena od traume koju izazivaju strije. Većina ulja i prirodnih hidratantnih sredstava bogata je laurinskom kiselinom koja olakšava proizvodnju kolagena.

4. Masaža

Iako može izgledati banalno, masaža može biti od velikog značaja za smanjivanje vidljivosti strija. Masaža pospešuje cirkulaciju, kao i rast novog tkiva, što može izlečiti pukotine na koži koje izazivaju formiranje strija. Sigurno ćete primetiti smanjenje njihove vidljivosti tokom vremena.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO:

Masaža lica ledom zateže kožu Instagram/nicolecarolineskin