More inspiriše ne samo pesnike i umetnike, već i parfimere. Ukoliko volite miris mora pomešan sa mirisom kokosa i voća, ili miris morske svežine u kombinaciji sa vetrom koji donosi opojne mirisecveća, onda će vam se ovi parfemi dopasti.

Otkrivamo vam kojih 5 parfema će vas podsećati na more svojim mirisom, a kada ih nanesete na kožu, more nosite svuda sa sobom:

1. Sailing Day Maison Martin Margiela - Cvetno-drveni miris. Aroma sa notama mora, paprike, korijandera, kleke, irisa, ruže, morskih algi, kedra, ambera i amil salicilata i molekula ćilibara. Osnažujuća svežina u bočici koja osvaja!

2. Eau des Merveilles Bleue Hermès za žene - Aroma sa notama mora, drveta, pačulija. Mirisom podseća na snažnu plavu vodu koja se kombinuje sa naletom hladnog vetra i bujne morske vegetacije.

3. BVLGARI Allegra Riva Solare - Cvetni miris. Aroma sa notama kalabrijskog bergamota, osmantusa, cveta narandže, mandarine, mošusa. Podseća na horizont Mediterana, preplanulu kožu po kojoj klize kapljice vode pomešane sa kristalima soli.

4. Light Blue Italian Love Dolce&Gabbana - Drveni aromatični miris. Gornje note su italijanski limun i zelena jabuka; srednje note su ambreta, jasmin i bela ruža; bazne note su sandalovo drvo, beli mošus, kedar iz Virdžinije i amber.

(Sensa)