Važan korak ka samoprihvatanju i stvaranju pozitivnog odnosa sa sobom je i ljubav prema sopstvenom telu. Iako je voleti svoje telo izazovan zadatak, nikada ga ne bi trebalo da preskočimo

Pozitivan stav prema sopstvenom telu povezan je sa boljim mentalnim zdravljem. Može smanjiti stres, anksioznost i depresiju i poboljšati kvalitet života.

Evo 5 saveta koji vam mogu pomoći da još više uživate u svom telu.

Odbacite idealne standarde lepote

Medijski standardi lepote su često nerealni. Svakodnevno smo izloženi slikama 'savršenih' žena na društvenim mrežama, ali važno je znati da ove fotografije uopšte ne moraju biti realistične. Naučite da cenite različitost tela i shvatite da vaše telo nije definisano tim standardima.

Promenite svoju perspektivu

Umesto da se fokusirate na svoje mane, pronađite nešto što volite kod sebe. Iako svi često poželimo da imamo ravniji stomak, možda su naša najveća prednost lepe oči ili puna usta – ima mnogo stvari koje treba da volite kod svakog od nas, pronađite bar jednu u koju ćete biti ludo zaljubljeni!

Nega tela

Ponekad je tako malo dovoljno da se osećamo prijatno u sopstvenoj koži. Okupajte se mirisnom kupkom i nanesite svoj omiljeni losion - nega tela je zaista važna komponenta nege sebe. Budite nežni prema sebi i razmazite se sitnicama.

Pronađite svoj stil

Oblačenje na način koji vam se sviđa i u kome se osećate udobno može vam pomoći da se osećate bolje u svom telu. Nemojte slepo pratiti trendove samo zbog njih samih. Čak i ako su svetliji tonovi danas moderniji, odlučite se za tamnije nijanse ako se zbog toga osećate bolje – možda toga niste odmah svesni, ali ono što se osećamo iznutra zaista deluje spolja.

Vežbajte zahvalnost

Razmislite o svim stvarima koje vam telo dozvoljava. Možda ne volite svoja stopala, ali ona su vas odvela na neka od najlepših mesta na svetu i omogućila vam da upoznate čak i najskrivenije uglove. Budite zahvalni svom telu, ono vam služi i čini najbolje što može za vas.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO: