Bez obzira da li želite da drastično promenite boju ili toniranje kose, jesen je pravo vreme za promenu. Ove sezone u modi će biti i topli i neutralni tonovi i svetli akcenti. Evo koje su 4 najmodernije boje za kosu za jesen 2023.

1. Kesten boja

Boja kestena je pogodna za bilo koji ten zbog raznolikosti nijansi, glavna stvar je da ne bi trebalo da ima crvenkaste nijanse. Pored toga, ova boja će učiniti izgled veoma prirodnim, a vi ćete zablistati novim sjajem u isto vreme.

2. Boja meda

Ako ne želite drastično da promenite boju kose, pokušajte da tamnu boju ili prirodnu nijansu osvežite balejažom od meda. Boja meda, karamele i zlatne nijanse naglasiće teksturu kose i dati joj volumen. Tehnika je dobra jer će koreni neprimetno rasti, a boja će vas oduševiti na duže staze.

3. Boja tamne čokolade

"Tihi luksuz" ostaje u modi, a bojenje tamne čokolade savršeno se slaže sa ovim trendom. Elegantna hladna nijansa će dodati dubinu kosi i učiniti izgled sofisticiranijim. Pored toga, ova boja pristaje skoro svakom tenu i boji očiju.

4. Bakar crvena nijansa

Ova nijansa za farbanje kose će postati jedan od hitova jeseni. Postoji mnogo opcija: od bogate crveno-crvene nijanse do zlatno-bakarne. Ako još niste spremni za radikalnu promenu, prvo pokušajte toniranje u nijansu koja vam se sviđa. Sa takvom probom, sigurno ćete razumeti da li vam je prijatno da posvetlite kosu ili ne.

Da bi boja trajala duže, ne zaboravite na adekvatnu negu. Frizeri savetuju da koristite šampon i balzam za farbanu kosu, posebno dizajniran za održavanje stabilnosti boje. Ne zaboravite da koristite sredstvo za zaštitu od toplote kada koristite fen ili peglu i nanesite masku za kosu jednom nedeljno. Takođe je preporučljivo obavljati salonsku negu jednom mesečno. Pravilna nega će pomoći u obnavljanju kose nakon farbanja, održavati je vlažnom i sjajnom, a takođe će sprečiti da boja izgubi svoj puni sjaj.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Maska za kosu sa jogurtom TikTok/nandiniraw