Kako bi nijansa kose izgledala sjajno, istakla vaše crte lica, boju očiju i podmladila vas, potrebno je da se pridržavate nekih osnovnih smrnica kada birate boju za kosu.

Najvažniji uslov koji treba poštovati pri izboru bojenja nakon 45 godina je maksimalna prirodnost., jer prirodni izgled asocira na mladolikost.

Na primer, treba izbegavati preterano svetle i sjajne nijanse, jer se struktura kose sa godinama menja, kao i vlasište. Shodno tome, oni će izgledati malo drugačije nego u mladosti i najverovatnije će naglasiti neke nesavršenosti kože.

Takođe, vredi izbegavati crvene, plave i ljubičaste pramenove, jer s godinama koža glave postaje tanja, na njoj se može pojaviti perut. Svetle neprirodne nijanse kose imaju tendenciju da to naglase i mogu da štete kosi, čineći je slabijom, tanjom i beživotnom.

Postoji još jedan problem sa crvenim pigmentom: ako imate sklonost ka rozacei, onda će crvena kosa to svakako naglasiti. Ljubičasta se, s druge strane, fokusira na tamne krugove ispod očiju.

Metalne boje (srebro, zlato) takođe ne izgledaju baš povoljno, opet zbog prevelike neprirodnosti i sposobnosti da skrene pažnju na nesavršenosti kože. Previše svetla nijansa može dodati bledilo licu.

Takođe, u ovim godinama izbegavajte kontrastne eksperimente, kada je gornji deo glave obojen u jednoj - tamnijoj boji, a donji u svetlijoj. Ovaj trend takođe može istaći nesavršenosti.

Uglavnom farbanje u vašoj prirodnoj boji ili nijansu, dve taminoj ili svetlijoj učiniće da izgledate najprirodnije i mladoliko.

(Sensa)