Monika Beluči je za mnoge najlepša žena na svetu, a u 58. godini i dalje izgleda elegantno, zanosno i može da se pohvali sjajnom figurom. Poznata je kao neko ko nikada nije zagovornik strogih dijeta, ima obline, a često je u intervjuima govorila da ne stiže da ide svaki dan u teretanu i da se to ne uklapa u njen stil života. "Umesto napornog vežbanja u teretani, ja često oblačim crno. Mnogo je praktičnije i zabavnije." - šalila se glumica.

"Ja sam kao zrela kruška, predivno zrela. Vrlo slatka i sočna" - rekla je Italijanka koja nije zagovornik preternog vežbanja i znojenja u teretani, ali, kako bi sačuvala figuru, ona ipak ima režim vežbanja koji bi mnogim ženama starijim od 50 verovatno prijao i dao im sjajnu energiju.

Monika Beluči režim vežbanja koji je umeren i ležeran, uključuje plivanje, trčanje i jogu. Četiri puta nedeljno pliva po 45 minuta i uverena je da je to najbolji način da ostane u odličnoj formi. Kada želid a poveća intezitet vežbanja, Monika se bavi i kik-boksom i kapuerom.

Ipak, plivanje je njena glavna aktivnost, a za ovaj sport se vezuju brojni benefiti, posebno ako ste u zrelim godinama. Ako volite vodu, onda je ovaj vid treninga jedan od boljih izbora jer je dokazano da redovno plivanje može odložiti efekte starenja, smanjiti krvni pritisak, povećati mišićnu masu, poboljšati kiseonik i protoka krvi u mozgu i pozitivno deluje na kardiovaskularno zdravlje.

Monika Beluči se ne iscrpljuje rigroznim dijetama, niti bira pažljivo namirnice koje jede. Italijanska kuhinja je uvek prisutna u njenom meniju, a omiljeno jelo joj je pasta sa parmezanom. Kako onda tako dobro izgleda? Tajna je u manjim porcijama i plivanju!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

SLOBODA MIĆALOVIĆ PROGOVORILA O DOLASKU MONIKE BELUČI U ČORTANOVCE: Lepa glumica naglasila: Ovo vam sigurno NEĆE PROMAĆI! TV Kurir