Testenina možda nije pravi izbor za liniju, ali ukoliko uživate u ukusima italijanske kuhinje, ponekad se opustite i priuštite sebi i porodici večeru za pamćenje.

Pročitajte još:

Vegetarijanski recept: špagete sa blitvom i celerom

Najbolje špagete po receptu Džejmija Olivera: ukusna testenina sa paradajzom i rikota sirom

Recept za fantastične špagete sa šampinjonima

Sastojci:

  • 150 gr špageta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, sitno iseckane
  • 1 velika šargarepa, sitno iseckana
  • 300 gr šampinjona, iseckanih na tanke kriške
  • 450 gr pelat paradajza
  • 2 kašičice origana, so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte tiganj i sipajte ulje pa dodajte prvo luk, zatim šargarepu, i na kraju pečurke, često mešajući sve dok ne uvri sok povrća (desetak minuta), pa začinite. Umešajte paradajz  i origano pa kuvajte na tišoj vatri dok se sos ne zgusne (pet do deset minuta). Skuvajte špagete u slanoj vodi, ocedite i prelijte sosom.

Izvor: Lovesensa