Sastojci:
- 300 g integralnih ili pirinčanih špageta ili rezanaca
- 2 kašike sezamova ili kokosova ulja
- 5-6 komada mladog luka
- 7 češnjeva belog luka
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 5 kašike soja sosa
- kašičice nektara od agave
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- susam za posipanje
Priprema:
Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi prema upustvu na pakovanju. Za to vreme na kolutiće narežite mladi luk, a beli luk iseckajte sitno. U tiganju zagrte ulje, pa dodajte ¾ narezanog luka, iseckani beli luk i mlevenu ljutu papriku. Dinstajte neprestano mešajući tako da luk malo omekša, a da beli luk postane zlatnožut.
Dodajte soja sos, nektar od agave i jabukovo sirće. Promešajte, pa dodajte skuvanu oceđenu testeninu. Kuvajte još minut-dva, tako da testenina upije soja sos, pa pospite preostalim narezanim mladim lukom i susamom. Odmah poslužite.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Vikend horoskop od 11. do 13. aprila 2025: Ko osvaja osobu koju već dugo gleda, a kome sleduje novčani kolaps
Dnevni horoskop za 11. april 2025: Lav izlazi iz zone udobnosti, Vaga nije zadovoljna partnerovim ponašanjem
Koliko je med dobar za kožu i kako da ga koristite? Hidrira, hrani i vraća sjaj - on je kozmetičko čudo