Sastojci:

  • 300 g integralnih ili pirinčanih špageta ili rezanaca
  • 2 kašike sezamova ili kokosova ulja
  • 5-6 komada mladog luka
  • 7 češnjeva belog luka
  • ½ kašičice mlevene ljute paprike
  • 5 kašike soja sosa
  • kašičice nektara od agave
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • susam za posipanje

Priprema:

Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi prema upustvu na pakovanju. Za to vreme na kolutiće narežite mladi luk, a beli luk iseckajte sitno. U tiganju zagrte ulje, pa dodajte ¾ narezanog luka, iseckani beli luk i mlevenu ljutu papriku. Dinstajte neprestano mešajući tako da luk malo omekša, a da beli luk postane zlatnožut.

Integralna testenina sa prelivom od brokolija...

Dodajte soja sos, nektar od agave i jabukovo sirće. Promešajte, pa dodajte skuvanu oceđenu testeninu. Kuvajte još minut-dva, tako da testenina upije soja sos, pa pospite preostalim narezanim mladim lukom i susamom. Odmah poslužite.