Pronalaženje savršene frizure ponekad može biti izazov za žene, posebno kada želite da ostanete moderni, ali da zadržite prirodan izgled. Profesionalni frizeri navode da su ove zime popularne kratke frizure, posebno za žene preko 50 godina. Ukoliko želite da postignete klasičan i elegantan izgled, ovih 6 kratkih frizura su definitivno za vas.

1. Ultra kratki asimetrični piksi

Hali Beri je jasna obožavateljica oštrijeg boba koji je inspirisan piksi frizurom. Stručnjaci navode da je to stil sa kojim nikada ne možete da pogrešite ako imate preko 50 godina. Ovakav bob sa slojevima je jedan od najboljih načina da privučete više pažnje na svoje lice. Ako želite da sakrijete stanjenu kosu, najbolje je da frizeru kažete da vam napravi volumen tako što će iseći više slojeva okolo. Da bi izgled ostao jedinstven i moderan, kosu skratite više pozadi, a napred ostavite pramenove. Na taj način podižete oči.

2. Asimetrični bob

Asimetrični bob sa teksturom (ili duži bob kao što se vidi ovde na Šarliz Teron) je odličan izbor za zrele lepotice, jer je savršen spoj klasičnog, ali i dalje modernog. Takođe vraća mladalački sjaj i privlačnost. Kada je u pitanju stilizovanje, ova frizura pomaže da se uklone neki od oštećenih vrhova. Najbolje da se uvek konsultujete sa svojim frizerom oko održavanja, ali za one koji pokušavaju da povrate zdravlje kose obavezno treba da se šišaju između 4 i 6 nedelja.

3. Slojeviti bob sa tankim šiškama i pramenovima

Jedna od najuniverzalnijih frizura protiv starenja je slojeviti bob sa tankim šiškama, kao što se vidi ovde na Helen Miren. Donosi moderniji i sofisticiraniji izgled sa minimalističkim stilom. Stručnjaci smatraju da je reč o vrhunskom stilu sa malo održavanja, koji nikada ne gubi svoju privlačnost eleganciju. Dužim licima možda treba više slojeva, dok je za okrugla lica potrebno manje.

4. Talasasta, slojevita bob frizura (mob)

Reč je o srednjem bobu koji je drugačiji od klasičnog. Praktičan je za mnoge prilike, može izgledati veoma kežual, ali isto tako I elegantno, u zavisnosti od modnog autfitaza koji se odlučite. Pristaje skoro svakom obliku i tipu lica. Dok se tradicionalna bob frizura često završava na bradi, a pramenovi padaju na ključnu kost, 'mob' se završava na sredini vrata. Ovaj ne predugačak, a takođe i ne previše kratak rez daje volumen koji lepo uokviruje lice.

5. Elegantan bob sa izvrnutim krajevima

Krajevi uglađenog boba, sličnog onom koji nosi Lana Kondor, stilizovani su na način koji ga čini upadljivim. Tupe bob frizure zadržavaju punoću na vrhovima, što je odlično za tanku kosu. Tako da je odličan izbor da postignete atraktivnost, svežinu i da vam frizura deluje gusto. Na ovaj način dosta otvarate lice.

6. Kovrdžava, piksi frizura

Tia Movri je nedavno ostavila svoje pratioce na Instagramu zadivljenim svojim upečatljivim novim izgledom. Kovrdžavi piksi koji je elegantno pokazao njenu prirodnu teksturu kose.Ova frizura, zahteva minimalno održavanje i stilizovanje, što je čini idealnim izborom za one koji ne vole da se doteruju. Ključ za pronalaženje savršene frizure leži u razumevanju vašeg oblika lica i traženju saveta od svog frizera o izgledu koji vam najviše odgovara i najbolje stoji!

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte koja garderoba najbolje stoji ženama sa tamnijom kosom.

BONUS VIDEO: 

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer

   Izvor: Sensa