Sigurno ste se mnogo puta zapitali kako da pronađete kvalitetnu odeću, koja vam se dopada sa ograničenim budžetom. Idealno mesto je naravno second hand, tamo možete pronaći markiranu garderobu, obuću i tašne. Stvari jesu polovne, ali su uredno očuvane, čak šta više izuzetan je osećaj kada nosite komad garderobe koji ima istoriju iza sebe. Vintidž stil se vratio u modu, tako da je ovo još jedan od razloga zašto treba da posetite prodavnice polovnih stvari. Ovo su 4 retro odevnih komada koje morate imati u ormanu.

1. Kožna garderoba

kožna vintidž jakna
Shutterstock kožna vintidž jakna

 Danas je retko pronaći garderobu od prave, kože. U second hand-u možete pronaći avijatičarske, izlizane, teške jakne kao i rokerke. Takođe možete da pronađete i original kaubojske čizme. Na ovaj način izgledaćete kao autentična, holivudska zvezda 80-ih godina, a uštedećete dosta novca.

2. Brendirana vintidž torba

Miu brend
Shutterstock Miu brend

 Da upotpunite svoj izgled uvek se možete da odlučiti za neku retro torbicu poznatog brenda. Veoma je teško da pronađete markirane stvari, a da budu povoljne, pogotovo ako su vintidž. Ipak, budite uporni lovci na vintdž markirane komade, jer će se isplatiti! 

3. Korset

vintiž korset
Shutterstock vintiž korset

 Nije tajna da modni stilovi koji su u trendu utiču na vintidž tržište. Popularnost starinskih korseta je u samom jeku. Pošto je stil iz doba renesanse, posedovanje korseta koji otelotvoruje ove dizajne i veštinu izrade, povećava njegovu poželjnost i vrednost. U kombinaciji sa biserima, dobićete aristokratski izgled.

4. Majice sa printom

majice sa printom
Shutterstock majice sa printom

 Majice su jedan od odevnih predmeta gde se često ceni svežina. Ali to se menja kada uzmete u obzir šta je na njima odštampano. Grafičke majice su oduvek bile popularne, ali ako imate pravu vrstu, mogu dosta da vrede. Naročito su ako su u pitanju bendovi, ikone pop kulture i filmovi. U ovakvim majicama izgledaćete kul.

Saznajte koja odeća je u trendu ove jeseni.

BONUS VIDEO:

NAJTRAŽENIJA POLOVNA GARDEROBA: Na zaječarskom vašaru ima svega, kupci imaju tri dana za nabavku Kurir televizija

   Izvor: Sensa