Vreme je da počnemo da razmišljamo o našoj rutini nege kože za hladnije mesece koji su pred nama, kažu dermatolozi, a to je posebno važno za žene starije od 40 godina. Iako bi svako trebalo da preduzme odgovarajuće korake da zaštiti svoju kožu od sunca i drugih faktora okoline, žene u četrdestim godinama, koje žele zdravu kožu i da spreče pojavu dubokih bora treba da preduzmu mere predostrožnosti u svojoj svakodnevnoj rutini.

Da biste bili sigurni da se pravilno pripremate i da zdravlje vaše kože stavljate na prvo mesto, lekari i dermatolozi predlažu da ova 2 koraka u vašoj jutarnjoj rutini nikada ne bi smeli da preskočite: kremu za sunčanje i serum sa vitaminom C.

2 najvažnija koraka za negu kože koja nikada ne bi trebalo da preskačete:

1. Krema za sunčanje

Najvažniji korak u svakoj sjajnoj jutarnjoj rutini nege kože protiv starenja je zaštita od sunca. Sve žene treba dosledno da koriste kremu za sunčanje kao poslednji korak posle nege kože i pre nanošenja šminke. Da biste sprečili prerano stvaranje bora i finih bora uzrokovanih oštećenjem od sunca, svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje je od vitalnog značaja.
Prevencija je najbolji lek kada je u pitanju zdravlje vaše kože. Primena rutine nege kože koja čisti, vlaži i štiti vašu kožu će vas odvesti na Najbolje je izabrati kremu sa SPF 30 ili više  sa UVA/UVB širokog spektra zaštite.
Krema za sunčanje sprečava da UV zraci sunca prodru u vašu kožu i izazovu raspad kolagena i elastičnih vlakana.

2. Serum sa vitamiom C

Nakon buđenja, prvi korak je pranje lica pH izbalansiranim, nežnim sredstvom za čišćenje mlakom vodom. Ovaj korak osvežava kožu i uklanja znoj i ostatke koji su se možda nakupili preko noći.
Zatim treba da nanesete esencijalni antioksidativni serum, kao što je vitamin C. Antioksidansi su važan korak u jutarnjoj nezi kože jer podstiču vašu kožu da bude spremna za sve zagađivače i iritanse iz životne sredine sa kojima se susrećemo tokom dana.. Razmišljajte o antioksidativnim serumima kao o dodatnom sloju zaštite na vašoj koži.
Fine i velike bore na licu i vratu su manje izražene nakon svakodnevnog korišćenja formulacije vitamina C, a tekstura i izgled kože će biti takođe poboljšani.
Antioksidans poput vitamina štiti vaše ćelije od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, hemikalijama koje vaše telo proizvodi.

Krema za sunčanje je, naravno, jednako vitalna, a korišćenje ova dva koraka zajedno može učiniti čuda ne samo za zaštitu od sunca, već i za zdraviji sjaj u celini!

Možda će vas zanimati i uz koje namirnice ćete skinuti 10 godina sa lica.

Sensa

BONUS VIDEO: