Kaput je jedan od onih modnih komada u koji vredi uložiti. Doprinosi izgledu unoseći dodir elegancije gde god da se nalazite i kako se osećate u tom trenutku. Važno je da izaberete kaput koji će vas zaštititi od hladnoće i pomoći vam da se osećate prijatno i da odišete samopouzdanjem. Poput crvenog karmina, u svakom trenutku upotpunjuje izgled i čini da se izdvojite iz gomile. Modni stručnjaci su se ove zimske sezone opredelili za nekoliko komada koji dominiraju modnom scenom, a mi smo izdvojili one koji su vizuelno efektni i čije varijante ćete lako pronaći.

Veštačka koža

 Kaputi od veštačke kože su prvi na našoj listi. Postoji velika verovatnoća da već imate neki iz prošlosti u svom ormanu. Modni stručnjaci biraju one sa uglađenim, dugim porubama i dvostrukim kopčanjem. Ali i tople, kraće kožne jakne, posebno jarkih tonova poput crvene ili nijansi prigušene boje kože, poslužiće kao alternativa klasičnoj crnoj.

Kaput sa šalom

 Kaputi sa šalovima definitivno definišu zimski period 2023/2024. godine. Na vešalicama modnih radnji naći ćete ih u raznim modelima, od kraćih, udobnih za odlazak na vikend i šetnju prirodom, do onih koji će upotpuniti svaki poslovni izgled.


Maksi kaputi

 Maksi kaput čini svaki izgled elegantnim. To je činjenica. Od dnevnih zadataka do večernjih izlazaka, uvek izgleda atraktivno, a pritom nije bitno koju dužinu haljine nosite ispod nje. Kratki kaputi ponekad izgledaju nezgrapno na dugim haljinama, a ovaj model je idealan za sve prilike.

Veštačka vuna

 Veštačka vuna je idealna za igre modnog dizajna, tako da ove sezone možete pronaći veliki izbor kaputa napravljenih od nje. Dugačke verzije, sa kaišem koji se veže oko struka, izbor su sa kojim nećete pogrešiti.

Kaputi bez kragne

 Bilo da je u pitanju verzija od tvida ili vune, kaput bez kragne je izbor za one koji vole kraće kapute i žele da ostave utisak elegancije.

Možda će vas zanimati i kojih 5 komada je osnoova stila Parižanki.

BONUS VIDEO:

Moda za jesen 2023. Instagram/pilardearce

Izvor: Sensa.hr/Sensa/M.D.