Sve češće žene imaju probleme sa noktima, koje ne znaju kako da reše. U vidu toga da su slabi, brzo pucaju ili su skloni žutilu. Postoji mnogo načina da nokte učinite zdravim, lepim i urednim, kroz određene promene životnih navika. Stručnjaci preporučuju ovih 5 saveta za jačanje noktiju u zimskim, hladnim danima.

1. Ne izlažite nokte previše vodi

Kada nokti provedu previše vremena u vodi postaju slabi i lomljivi. Jedan od načina da to sprečite je da nosite rukavice kada perete sudove ili ako nešto drugo ribate, tako štitite nokte, ne samo od vode već od sudomila i drugih detardženata. Bitno je da pazite koje proizvode koristite.

2. Uravnotežena ishrana

Vodite računa da vam ishrana sadrži hranljive materije, minerale i vitamine. Nedostatak vitamina utiče na ceo organizam, uključujući i nokte.

3. Smanjeno korišćenje gel laka

Bez obzira što je gel lak predstavljen kao laka alternativa, za one koji imaju problema sa rastom noktiju, česta upotreba može da dovede do ljuštenja noktiju. Ako ne možete bez ove navike, obavezno napravite pauzu. I ako lak izgleda lepo, nokti moraju da dišu. Stalna upotreba laka može da ih oslabi.

4. Ostanite hidrirani

Konzumiranje vode je neophodno za naše zdravlje. Ako organizam nije hidriran, to se održava na kožu koja postaje suva, kao i na nokte koji kreću da budu lomljivi.

5. Dodatak biotina

Biotin ili B7 vitamin, utiče na rast kose i ojačavanje noktiju. Uglavnom se unosi kroz ishranu, ima ga u žumancetu, bananama, mleku i cvekli. 

Pročitajte jednostavan trik koji će pokazati da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa.

BONUS VIDEO:

Kako da skinete gel lak bez acetona? Tiktok/lilyys_beauty7

 Izvor: Sensa/ CaTine/ A.S.