Ako imate kovrdžavu kosu, dobro znate da frizura koju odaberete može da vas ulepša ili upropasti stil. To je zato što kovrdžanje može da prikrije teksturu vaše kose, sprečavajući vaše lokne da dođu u centar pažnje.

Kovrdžava kosa, sa svojim jedinstvenim izazovima, zahteva frizure koje će najbolje da naglase lokne i da naprave volumen. Stručnjaci preporučuju ove 4 frizure.

1. Slojevita frizura sa dugim šiškama

Višeslojna frizura sa dugim šiškama je svestran izgled koji se može prilagoditi različitim oblicima lica i dužinama kose.

Dodavanje slojeva kovrdžavoj kosi podstiže se raspodela volumena kose, čineći je lakšom za održavanje i manje sklonom zapetljavanju. Duge, meke može lepo uokviriti lice i dodati dodir elegancije celokupnom izgledu.

2. Dugačak bob

Dugačak bob, takođe poznat kao lob, je još jedna odlična opcija za žene sa kovrdžavom kosom. Njegova dužina je savršena za ublažavanje kovrdža. Dženifer Lopez je napravila pravi bum sa bob frizurom, koja je između ostalog laka za održavanje.

3. Frizura "vučji rez"

Jedna od najpopularnijih frizura ove sezone je definitvino vučiji rez. Ova frizura obuhvata prirodni volumen kovrdžave kose, nudeći razigran izgled i jednostavno održavanje.

4. Piksi frizura

Ako ste umorni od borbe protiv kovrdžanja, piksi frizura će vam skratiti vreme za sređivanje. Piksi je prilagođen kovrdžavoj kosi i ističe crte lica.

5. Frizura u obliku slova "U"

Frizura u obliku slova "U" je ona kod koje su strane kose kraće od zadnjeg dela. Predstavlja idealan kroj za one sa kovrdžavom kosom, pišu sa sajta Best life.

Saznajte kako Parižanke na moderan način nose farmerke.

BONUS VIDEO:

Frizura za proleće u stilu 60-ih Instagram/thehairbros

Sensa/A.S.