Osećaj svežeg, savršeno urađenog manikira je neprocenjiv. Odvajanje vremena da nalakirate nokte govori o tome da vodite računa o sebi. Sigurno ste se puno puta pitali kako da brže osušite lak.Često se dešava da nekuda žurimo i da na brzinu nalakiramo nokte.

Međutim previše dugo čekamo da se lak osuši ili na kraju krenemo nekud, a lak se nije dobor osušio i tada umažemo garderobu, a i nokti ne izgledaju baš najlepše. Proces lakiranja je malo složen.

Osim što je bitno da odaberete boju koja vam se dopada, važno je kakva je gustina laka i kakav je kvalitet četkice. Ukoliko je gušći, trebaće mu više vremena da se osuši.Ovo su trikovi stručnjaka kako da osušite lak za samo nekoliko sekundi, na jednostavan način.

Koristite fen za kosu

Ako ste se pitali kako da brzo osušite lak za nokte ovo je jedno od rešenja. Korišćenje fena za kosu je pristupačna opcija za brzo sušenje laka za nokte pre nego što izađete na sastanak.

Postavite na hladan vazduh i držite najmanje 30 centimetara od prstiju. Sačekajte 30 sekundi nakon nanošenja laka za nokte pre nego što to uradite. Koristite ovaj trik samo ako želite mat finiš na noktima.

Budite pažljivi sa količinom laka

Da bi se vaš manikir brže osušio, važan je i način na koji nanosite lak. Stručnjaci za lepotu preporučuju nanošenje tri tanka sloja laka za nokte, a ne dva. I sačekajte malo između mazanja. Na taj način ćete sprečiti pojavu mehurića vazduha za besprekoran rezultat, piše sajt Catine ro.

Ako koristite svetliju boju kao što je roze ili krem, možda ćete morati da nanesete najmanje tri sloja laka za nokte da biste postigli željeni pigment.

Koristite raspršivač ulja

Možda ste primetili da profesionalni saloni za nokte koriste ulje za nokte kao tipičan deo procesa manikira. Najpovoljnija opcija je upotreba ulja. Ovaj sastojak će ubrzati proces sušenja, jer se ulje vezuje sa samim lakom, čineći ga ređim proizvodom.

Slično tome, eterična ulja mogu pomoći da se lak za nokte brzo osuši, a takođe ćete imati prednost od lepog mirisa. Ako se ulje zadrži na noktu, možete ga jednostavno ukloniti maramicom.

Potopite ruke u hladnu vodu

Jedan od najefikasnijih trikova prema stručnjacima jeste upravo ovaj, а mali broj ljudi za njega zna. Sve što je potrebno jeste da nakon lakiranja, sačekate nekoliko sekundi, a zatim da ruke potopite u posudu sa hladnom vodom i da zadržite oko pola minuta. Ovo možete da primenjujete kada vam se baš žuri da negde krenete, a morate da nalakirate nokte.

Saznajte koje 3 stilske greške naglašavaju stomak.

BONUS VIDEO:

Hejli Biber nokti instagram/nailsbyzola

Sensa/A.S.