Svi volimo da pokažemo svoju najbolju stranu, posebno kada je u pitanju figura. Jedan od glavnih problema koji devojke pokušavaju da sakriju je njihov stomak. Postoji veliki broj uobičajenih modnih grešaka koje prave optičku varku i dodaju više kilograma nego što zaista imamo. Stilisti skreću pažnju šta treba da izbegavamo.

Tanka tkanina

Tanka tkanina je glavni neprijatelj devojaka koje su nesigurne u svoju figuru. Neki odevni komad može imati najispravniju siluetu, ali ako je napravljen od takvog materijala, model će svakako naglasiti ono što ste želeli da sakrijete, jer će svaki nabor biti vidljiv. Ispod takve odeće ne možete nositi korset jer će se njegov obris takođe providiti kroz tkaninu.

Horizontalna traka

Traka je još jedan otisak koji ima magično svojstvo skrivanja dodatnih centimetara. Ali samo vertikalni daje ovaj efekat. A horizontalni, opet, vizuelno proširuje struk i takođe smanjuje visinu, piše sajt Wday.

Haljine sa niskim strukom

Takve stvari su opasan izbor za sve, čak i za devojke sa veoma vitkom figurom, haljine sa niskim strukom mogu to pokvariti zato što izdužuju gornji deo tela dok skraćuju noge. Takođe „kradu“ prirodnu liniju struka, dajući figuri pravougaoni oblik i akcenat stavljaju na stomak.

Saznajte koja boja garderobe je savršena za bled ten.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.