Salma Hajek nikada nije skrivala odbojnost prema procedurama podmlađivanja, ali je i sa 57 godina zagovornica prirodnog izgleda i meditacije, za koju smatra da u velikoj meri doprinosi njenoj formi i generalno zdravlju.

Ona je objasnila kako ovo praktikuje skoro svaki dan, ali je pronašla svoj put zahvaljujući kojem joj meditacija daje maksimalan efekat, ističući kako se trudi da promeni pristup u zavisnosti od njenog zdrastvenog kapaciteta.

"U stvari, tajna je u tome da osetim energiju koja teče i kao da pleše u meni, izražavajući različite stimuluse i emocije, tako da istovremeno koristim i frekventne uređaje", rekla je glumica.

To su pomoćna sredstva koja generišu određene zvučne frekvencije ili vibracije, koja se koriste za izazivanje opuštanja, fokusiranje uma ili izazivanje određenih stanja svesti tokom meditacije.

Takođe mogu proizvesti različite vrste zvukova, kao što su binauralni tonovi, koji pomažu korisnicima da uđu u dublje stanje meditacije, povećavaju koncentraciju ili stimulišu određena emocionalna i duhovna stanja. Dodala je da vrlo brzo primećuje nazadovanje ako ne meditira redovno:

„Lice, telo, sve se vidno opušta. Osećam diskus herniju, imam problema sa vratom i kukovima, zglobovima... Počinjem da se raspadam.“

Pored meditacije, ključni segment brige Salme Hajek o sopstvenom telu, a pre svega o licu, jeste drvo zvano tepezkohuita, što se doslovno prevodi kao „drvo za kožu“ , a u Centralnoj Americi se najčešće koristilo tokom lečenja protiv opekotina. Njegova kora, usitnjena u prah, bogata je taninima koji stimulišu regeneraciju kože.

Osim što ima antibakterijska svojstva, koristi koži tako što neutrališe slobodne radikale koji inače izazivaju oksidativni stres i doprinose starenju kože.  Ekstrakte ovog drveta naći ćete u mnogim proizvodima za negu, poput seruma, hidratantnih krema i ulja, ali ako želite da ih isprobate, važno je da se konsultujete sa lekarom jer potpuni efekti još nisu u potpunosti istraženi.

Zanimljivo, objašnjavajući svoju svakodnevnu rutinu nege lica, izjavila je da većinu dana ne čisti lice ujutru.

„Baka me je naučila kako kvalitetno večernje čišćenje lica uklanja sve nečistoće nakupljene tokom dana. Zašto bi mi onda lice bilo prljavo nakon buđenja?“ , rekla je glumica i objasnila da veruje da treba koristiti što manje proizvoda.

Međutim, obavezna je upotreba micelarne vode, hidratantne kreme, kao i one sa zaštitnim faktorom, kako bi se koža zaštitila od štetnog dejstva sunčevih zraka.

Iako izbegava preterano piling, priznaje da oseća natečenu kožu posle čestih putovanja, pa svoje lice nagrađuje specijalnim maskama na bazi avokada, hibiskusa i smokve.

Njen recept za masku koja uspešno čisti i osvežava jesu, zdrobljene ovsene pahuljice, pomešane sa malo vode ili bademovim mlekom i medom.

Saznajte koje boje odeće najviše privlače muškarce.

BONUS VIDEO:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Sensa hr/Sensa/A.S.