Kako se vreme zagreva, tamna i prigušena odeća ne ide vam na ruku. Iako ste verovatno previše upoznati sa prolećnim klasičnim pastelnim bojama, postoji još mnogo nijansi koje morate imati ove sezone. Stilisti nam otkrivaju koje boje su prava atrakcija za proleće/leto 2024. godine.

Puter žuta

Puter žuta se smatra najvećim trendom prolećnih boja za 2024.godinu. Ali pošto je u porodici žutih, ova nijansa može biti komplikovanija za neke osobe, jer veliku ulogu igra ton kože, bleđa boja bi mogla da se u nju utopi. Stručnjaci preporučuju da je uklapate uz bele platnene stvari ili teksas.

Pastelno plava

Još jedna popularna boja koja se ističe ovog proleća je pastelno plava. „Ovo je spokojna i smirujuća nijansa koja podseća na čisto nebo i mirnu vodu“, navode stručnjaci, dodajući da donosi osećaj svežine, sofisticiranosti, obnove i optimizma, što sve „savršeno prikazuje suštinu sezone“. 

Da biste svrstali pastelno plavi trend u svoju prolećnu garderobu, stručnjaci predlažu da potražite komade poput majici i haljina. „Uparite pastelno plavu bluzu sa belim farmerkama i sandalama za šik dnevni izgled ili obucite plavi kardigan preko cvetne haljine.

Menta zelena

Mint zelena je klasična prolećna boja i ne ide nikuda.„Ova osvežavajuća nijansa hvata suštinu proleća i može brzo da revitalizuje vaš izgled“, navode stilisti. Mint zelene suknje ili bluze, dobro se slažu sa belom ili bež, stvarajući oštru, čistu estetiku koja je savršena za sezonu.

Terakota nijansa

Ako više volite toplije i zemljane tonove, terakota bi mogla biti trenutni prolećni trend za vas. „Prigrlite ovu zemljanu nijansu uz lepršavu midi haljinu ili udoban pleteni džemper“, preporučuju stilisti. „Takođe možete upariti terakotu sa maslinasto zelenom ili senf žutom za moderan izgled.

Boja breskve

Još jedan trend boja u narandžastoj porodici na koji treba da obratite pažnju je boja breskve. Ovo je "meka i delikatna nijansa koja odiše toplinom i ženstvenošću", navode stručnjaci.

Dodaje suptilnu boju vašoj prolećnoj garderobi, a istovremeno ostaje svestran i lak za stilizovanje“, kaže ona. "Ovaj trend boja izaziva osećaj slatkoće i šarma, što ga čini odličnim izborom za prihvatanje romantizma proleća." Stilisti preporučuju da dodate suknje i gornje delove u boji breksve u garderober .„Uparite suknju boje breskve sa belom bluzom i espadrilama.

Nežno roze

Bilo da je u obliku svilenkaste bluze ili suknje s volanima, ova ženstvena nijansa dodaje dašak slatkoće svakom izgledu. Uparite meku roze sa cvetnim printovima ili teksasom, piše sajt Best life.

Metalik

Iako su metalik u poslednje vreme vlada pistama, stilisti navode da ljudi mogu da uvedu ovaj trend u svakodnevnu garderobu kroz „metalne dodatke, cipele i torbe“.Bilo koji od ovih metalnih komada „savršeno će se slagati uz teksas pantalone “, dodaju stilisti.

Saznajte koja je tajna mladolikog izgleda Salme Hajek.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.