Garderoba je alat kroz koji možete izraziti svoju ličnost i, kako starite, razvijate lični stil koji vas predstavlja. Kroj odeće koju odaberete, kao i njene boje mogu vam ići na ruku, ali isto tako mogu i te kako da vam odmognu. Stilisti kažu da postoji 5 boja sa kojima ne treba preterivati, jer dodaju godine. Ovo su 5 boja koje ne bi trebalo da nosite prečesto.

Odabir pravih boja može biti od velike pomoći da poboljšate izgled. Međutim, stilisti kažu da određeni izbori mogu imati suprotan efekat. Umesto da ističu vaše najlepše osobine, ove nijanse će vas učiniti starijim.

Crna ili siva u višku

Crna i siva se smatraju klasičnim bojama, obaveznim za svaku ženu, smatraju stilisti. Međutim, oni upozoravaju da vas garderoba prebogata ovim nijansama može učiniti starijim.

Prekomerna upotreba crne i sive baca jake senke oko lica, naglašavajući pojavu bora. Umesto da potpuno izbegavate ove boje, odlučite se za belo-narandžastu maramu, bogati top od kamile ili nakit u zlatnim tonovima da biste uneli toplinu tena“, objašnjava stilista.

Takođe navode da odabir prave nijanse takođe može da napravi veliku razliku: „Ključ za uživanje u crnoj je pronalaženje pravog tona. Za one sa svetlom kosom i kožom, delikatna crna ugalj može učiniti čuda, dajući koži blistav sjaj."

Pastelne nijanse

Nošenje pastelnih boja može učiniti da izgledate starije, naglašavajući promene na koži i očima. „Stariji ljudi prirodno razvijaju manje bele delove oko očiju. Kapci postaju pigmentirani i može se pojaviti melazma. Pasteli mogu da naglase hiperpigmentaciju, pa ih je bolje izbegavati“, objašnjava stilista.

Neutralne boje, poput bež ili boje kože

Bež nijanse mogu da dodaju sofisticiran i klasičan izgled garderobi, ali stilista kaže da mogu da učine da izgledate mračnije i starije. Umesto preteranog nošenja ovih nijansi, ona predlaže balansiranje izgleda sa tamnijim bojama.

Prozirno roze

Ova živopisna nijansa može baciti fluorescentni sjaj na vašu kožu, naglašavajući svako crvenilo ili nesavršenost“, navode stilisti. Zamenite bledo ružičastu intenzivnijom nijansom, kao što je magenta, koja vam pomaže da istaknete svoje najlepše crte.

Određene nijanse ljubičaste

Ljubičasta, kada je pravilno odabrana, može odisati elegancijom i sofisticiranošću. Međutim, pogrešna nijansa može baciti neugodne senke, dajući umoran i dosadan izgled. Izbegavajte nijanse koje kožu i usne pretvaraju u ljubičastu, skrećući pažnju na nesavršenosti“, kaže modni stručnjak, piše sajt Andreea Raicu.

Saznajte 7 trikova kako da izgledate mršavije i više.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.