Zamolite bilo koga da zamisli „francusku lepotu“ i većina ljudi će odmah stvoriti sliku šika bez napora. I dok visoka moda svakako ima neke veze sa reputacijom zemlje za eleganciju i stil, postoje daleko suptilniji načini na koje Francuzi postižu svoj zavidan izgled.

Francuskinje se izdvajaju najviše po svom izgledu, koji je uvek svež i mladolik. Konkretno, francuska nega kože ima neke značajne razlike od ostalih zemalja. Evo u čemu je njihova tajna.

Holistički pristup prema lepoti

Francuskinje izjednačavaju negu kože sa negom sebe i vide je kao deo sveobuhvatnog vellnessa, kaže Valeri Aparovič , biohemičar i sertifikovani kozmetolog-estetičar u OnSkin-u .

„One prepoznaju da lepota ide iznutra ka spolja i da koža odražava zdrav način života. Zdrave navike kao što su ishrana sa puno voća, zelenila i povrća, dovoljno vode, redovno vežbanje i kvalitetan san je ključan za naše celokupno fizičko blagostanje, ali takođe određuju kako izgledamo", objašnjava ona.

U stvari, Aparovič kaže da je ono što stavljamo u svoje telo još važnije od onoga što nanosimo na kožu. „Naši svakodnevni izbori direktno utiču na zdravlje i izgled naše kože, kose i noktiju, prevazilazeći uticaj samih kozmetičkih proizvoda, bez obzira koliko su skupi i kvalitetni“, primećuje ona.

Minimalistiška šminka

Francuska lepota ima reputaciju da je minimalistička i bez napora. Aparovič kaže da težnja za prirodno blistavim tenom postavlja osnovu za kultni izgled.

„Francuskinje se fokusiraju na lepotu same kože, a ne prate trendove lepote i ne prikrivaju je šminkom“, objašnjava ona. "Kada se koža posmatra kao pravo platno i o njoj se pravilno brine, održavaju se njena čistoća i zdravlje, i ne morate da se oslanjate na teške proizvode za šminkanje. Stoga je manje izložena bojama i hemikalijama, a prirodna je funkcionisanje nije ugroženo“.

Filozofija "manje je više"

Francuskinje ozbiljno shvataju svoju rutinu nege kože, ali to ne znači da se bazira na proizvodima. „Pristup 'manje je više' u nezi kože je veoma koristan za zdravlje kože, odlučujući se za jednostavnost i efikasnost i naglašavajući kvalitet umesto kvantiteta," kaže Aparović.

Ona napominje da je ključno održavati jednostavnu rutinu koja uključuje sredstvo za čišćenje, serum, hidratantnu kremu i zaštitu od sunca. Ona kaže da Francuskinje obično koriste „visokokvalitetne proizvode formulisane prirodnim sastojcima koji zadovoljavaju individualne potrebe kože“.

„Fokusirajući se na ove osnovne korake nege kože, nećete pretrpavati svoju kožu nepotrebnim kozmetičkim proizvodima, omogućavajući joj da bolje apsorbuje i reaguje na aktivne sastojke koje prima i smanjuje rizik od iritacije, što rezultira zdravijim, blistavijim tenom, “ dodaje ona.

Redovni tretmani

Nege lica su prvi put uvedene u Francuskoj i nije neuobičajeno da Francuskinje imaju tretmane lica najmanje jednom mesečno.

Eliša Reverbi, estetičarka i kreatorka luksuznog brenda za organsku negu kože, kaže da je ovo navika koja počinje u mladosti. "Po onome što znam o Francuskinjama, nakon što su živele u Parizu, one počinju da se bave tretmanima lica od malih nogu i duboko cene za brigu o svojoj koži. To je tradicija koja se prenosi sa majki na ćerke i nastavlja se u odrasloj dobi", ona kaže Best Life.

Ona dodaje da francuske rutine nege kod kuće možda više liče na spa tretmane lica. "One marljivo nanose svoje kreme, koriste vode za čišćenje i svakodnevno se bave masažama lica. Ova posvećenost osigurava da njihova koža ostane nahranjena, hidrirana i blistava. Preskakanje ovih koraka nije opcija, što odražava njihovu posvećenost održavanju zdrave i lepe kože, " navodi ona.

Hidratacija

Zatim, Aparovič kaže da je održavanje vaše kože i tela hidriranim tokom dana još jedna navika koja se smatra standardnom u francuskoj nezi kože.

„Nivo hidratacije treba povećati i iznutra konzumiranjem puno vode. „Odgovarajuća hidratacija pomaže da se poboljša debljina i čvrstina kože, posvetli ten i ojača barijera vlage u koži, štiteći je od spoljašnjih stresora i odlažući znake starenja.

Gomaž piling

Grubi pilinzi mogu oštetiti kožu. Za pristup koji je nežniji prema vašoj koži, Aparovič preporučuje da isprobate gomaž, francusku tehniku nežnog pilinga koji se koristi na licu i telu. „Gomaž je hemijski tip pilinga zasnovan na aktivnosti enzima (kao što su enzimi papaje ili ananasa) koji pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija i ostataka sa površine kože“, objašnjava ona.

„Za razliku od fizičkih pilinga, enzimski piling obavljaju posao nežno bez izazivanja mikro-suza ili iritacije, što ih čini pogodnim za osetljivu kožu.Dodavanjem ove tehnike u svoju redovnu rutinu jednom ili dva puta nedeljno.

Saznajte koje su najmodernije boje odeće ovog proleća.

BONUS VIDEO:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Sensa/A.S.