Leto je vreme za dane na plaži, zabavu na bazenu i odmor dok upijate sunčeve zrake, ali je takođe neophodno da pređete na letnju rutinu nege kože. Naravno, rutinu treba prilagoditi svakodnevnim aktivnostima i načinu života, navodi Healthline.

Evo 5 koraka do rutine nege kože tokom toplijih meseci u godini, prema dermatolozima.

1. Često nanosite kremu za sunčanje

Ako ovog leta ne radite ništa drugo za svoju kožu, bar nanosite kremu za sunčanje. Potražite kreme za sunčanje koje imaju:

  • najmanje SPF 30
  • zaštitu širokog spektra
  • zaštitu usana

"Najvažnije je zaštititi svoju kožu od sunca“, kaže dermatolog Elizabet Mulans. Ako to ne učinite, vaša koža će brže stariti i povećaće se rizik od razvoja nekih bolesti. Neophodno je nanositi kremu za sunčanje svaki put kada ste napolju, uključujući i oblačno vreme.

2. Nastavite sa hidratacijom

Uopšteno govoreći, leti vazduh nije tako suv kao zimi. Međutim, dermatolozi ne predlažu da odustanete od hidratantne kreme - vaša koža se i dalje može osušiti tokom leta. Međutim, jaka hidratantna krema može da optereti lice kada je napolju vruće, pa je potrebno pronaći laganiju verziju.

3. Smanjite količinu dekorativne kozmetike

U toplijim danima, nošenje tone šminke može se osećati kao nepotreban dodatni sloj. Osim toga, ako se znojite, vaša šminka će se lakše skinuti. Prihvatite promene tokom letnje sezone i ublažite svoju rutinu šminkanja. Vaša koža će uživati u odmoru.

4. Piling jednom ili dva puta nedeljno

Zaštita od sunca je važna, a znoj je prirodan način hlađenja tela. Međutim, ovi procesi utiču na širenje pora, što se može smanjiti redovnim pilingom. Dodatni savet: Najbolje je da ne vršite piling ako ste opečeni od sunca. Neka se koža sama zaceli bez dodatne iritacije.

5. Samotamnjenje za zdrav sjaj

Ljudi koji žele da preplanuli bi možda želeli da preskoče kremu za sunčanje - ali, čak i ako preplanulost nije bolna, ona je tehnički oštećenje izazvano suncem. Svaka preplanulost je rezultat oštećenja od sunca. Umesto toga, izaberite proizvod za samotamnjenje koji će vam pomoći daujednačite ten.

BONUS VIDEO:

LEPA PUNĐA OD KOSE SREDNJE DUŽINE Instagram/luxuryhairstyle1

Sensa.story.hr/Z.A.