Ovog leta šminka eksplodira od kreativnosti, nudeći kombinaciju smelih kreacija i prirodne lepote. Trendovi odražavaju proslavu individualnosti i samoizražavanja, podstičući ljubiteljke šminke da istraže širok spektar izgleda.

Od živih boja do potpunog minimalizma. Što se šminkanja tiče, ovog leta je sve dozvoljeno, naravno uz pravilnu letnju negu kože.

Efekat osunčane kože

Postizanje sunčanog sjaja bez oštećenja kože izazvanih suncem je glavni ovogodišnji letnji trend. Puderi i kreme za samotamnjenje koristiće se za postizanje zdravog, blistavog tena. Uparen sa hajlajterima, ovaj izgled će koži dati blistavu pečat, oponašajući efekte dana provedenog na plaži. Oblasti koje treba istaći uključuju jagodice, most nosa i ključne kosti.

shutterstock_2286156079.jpg
Shutterstock 

Intenzivne boje senki

Očekujte ponovno pojavljivanje smelih, svetlih boja na poklopcima. Dominiraju neonske nijanse, električna plava, jarko zelena i intenzivna ljubičasta, a vizažisti eksperimentišu i sa grafičkim sjenilima. Ovaj trend je savršen za posetioce festivala i one koji žele da dodaju dašak uzbuđenja svom svakodnevnom izgledu.

Glossi Finish

Sjaj je ponovo u stilu ovog leta. Sjajne usne, obrazi , čak i kapci daće svež, rosni izgled koji je savršen za toplije mesece. Konkretno, na scenu se vraća sjajilo za usne sa providnim česticama visokog sjaja u nijansama roze, breskve i nude. Ovaj trend nudi mladalački, hidrirani izgled, idealan i za dan i za noć.

shutterstock_2279450943.jpg
Shutterstock 

Smele obrve

Smele, dobro definisane obrve i dalje su ključni trend. Ovog leta akcenat je na njihovoj prirodnoj punoći. Gelovi i olovke za obrve će pomoći da se postigne ovaj izgled, pružajući i dobru strukturu i dodir mekoće. Cilj je uokviriti lice jakim, ali ne previše agresivnim obrvama.

shutterstock_2412645049.jpg
Shutterstock 

Metalni akcenti

Za one koji vole malo sjaja, metalni akcenti su neophodni. Popularne će biti svetlucave senke za oči, metalik ajlajneri, čak i hajlajteri sa prizvukom svetlucanja. Ovi proizvodi lepo hvataju svetlost, što ih čini savršenim za večernje događaje i zabave. Trendovi letnje šminke su kombinacija smelog eksperimentisanja i prirodne elegancije. Bez obzira da li vas privlače žive boje i sjajne završne obrade ili više volite jednostavnost, ova sezona ima ponešto za svakoga. Sveobuhvatna tema je da prigrlite svoju individualnost i da se zabavite uz svakodnevnu šminku. Kako dani postaju duži i temperature rastu, ovi trendovi će vam pomoći da izgledate i osećate se odlično. 

Nude šminka

Suprotnost trendu jarkih boja na očima je izgled jedva vidljive šminke koja naglašava prirodnu lepotu . Ovaj trend se zasniva na minimalizmu sa laganim puderima ili toniranim hidratantnim kremama, suptilnim rumenilima i neutralnim senkama. Cilj je naglasiti prirodne karakteristike, a ne maskirati ih, promovišući svež sjaj na licu koji je savršen za letnju opuštenu atmosferu.

shutterstock_317198831.jpg
Shutterstock 

Maskara u boji

U skladu sa trendom naglašenih očiju, maskara u boji privlači veliku pažnju. Od kobaltno plave do smaragdno zelene, čak i žarko ružičaste, ovaj razigrani obrt na klasičnoj šminki dodaje neočekivani element svakom izgledu. To je zabavan način da eksperimentišete sa bojom, a da ne morate da koristite punu senku.

shutterstock_570952363.jpg
Shutterstock 

Blush draping

Draping rumenila, tehnika koja podrazumeva nanošenje rumenila duž slepoočnica i jagodica, ponovo je u modi. Ova metoda oblikuje lice dodavanjem svetle boje. Ovoletnja paleta rumenila uključuje korale, roze, pa čak i jarko crvene, omogućavajući suptilne i dramatične interpretacije trenda.

BONUS VIDEO:

tiktok/daniellemarcan Lip combo koji smo nositli pre 15 godina ponovo je u modi

Sensa.story/Sensa/Zorica Antonijević