Glumica Kejt Vinsletnapunila je 47 godina i dalje niže sjajne uloge, pleni talentom, a više puta je nominovana za Oskara i dobila ga je za glavnu ulogu u filmu "Čitač".

Kejt Vinslet često ističe kako dostojanstveno stari i uživa u svojim godinama, a na pitanje kako se bori sa pritiscima trendova lepote koje diktira Holivud objasnila je - "Za mene je tajna starenja u bilo kom uzrastu, u Holivudu ili ne, zapravo prihvatanje onoga što jeste i prihvatanje da se ne možemo boriti protiv promena. Lepota dolazi iznutra."

Učestvovala je u kampanji jednog poznatog brenda i pred kamerama potpuno skinula šminku podsećajući žene da su vredne, bez opbzira na godine, oblik tela, bore.

Pročitajte njene reči koje vas mogu motivisati i podsetiti zašto treba više da volite sebe:

"Ja sam vredna. I osećam se prilično dobro kada to kažem. Ja sam vredna - ova fraza je magična. Verujem da sigurno sada mislite - "Lako je njoj to da kaže. Ona provodi sate stilizujući kosu i šminkajući se da bi izgledala tako. Naravno da se oseća kao vredna"

Lepota postala kao supermoć - zar ne? Trik za svakog od nas jeste da znamo kako da se osećamo da vredimo bez šminke ili frizure.

Hajde da budemo iskreni, ne sviđa mi se kako izgledam sve vreme. Kome se zapravo sviđa? Kada smo mlađi, mislimo da sve što vredi je povezano sa našim licem ili figurom tela, ili koliko pažnje dobijamo, ili koliko smo popularni, koliko "lajkova" imamo u poređenju sa našim prijateljima.

Ali ništa od toga nije povezano sa pravom vrednosti nas samih. Ja vredim - to znači da imate potpuno pravo da budete svoji, da stanete iza svoje istine, sa svojim telom, kožom i licem. Oni će se menjati sa godinama i to je činjenica, ali važno je da i dalje osećate da vredite. To je nešto što svi jedni drugima treba da pomognemo da uradimo.

Često sebe kritikujemo, želimo sebe da promenimo ili se poredimo sa drugima. Naši ožiljci, nesavršenosti i razlike - sve to nas čini takvim kakvi zaista jesmo. To možemo da pokažemo jedni drugima dok koračamo ovim svetom, bez osuđivanja. Bez obzira na naše razlike i kako se identifikujete, jer jedinstvo i prihvatanje čine da budemo bolji zajedno.

Hajde da se oslonimo jedni na druge, da slavimo jedni druge i da osvestimo da sa ili bez šminke, vi jeste svoji, potpuno autentični. To je ono što je važno i što vredi.

Zato pogledajte se u ogledalo, kako god da se osećate sada, bez obzira kakve obaveze imate, ostavite ih na sekundi i hajde da probamo ovo zajedno. Uzmite trenutak za sebe i recite ponovo Ja sa vredna. Jer ti zaista i vrediš."

Izvor: Sensa