Lepota nije povezana sa godina, lepota je ono što zrači i isijava iz žene. Najlepši smo zapravo kada smo svoji i autentični, a takvi smo i kada starimo. Naše telo se menja, naša koža se menja, suočavamo se sa promenama, ali i te promenie su blagoslovi. Svaka bora može da bude jedna uspomena, a seda vlas da nas podseti na mudrost. Sve zavisi od načina na koji posmatrate.

Mnogi smatraju da je Monika Beluči jedna od najlepših žena na svetu, da ima posebnu prirodnu lepotu, a njen izbor da ostari sa osmehom na licu i dostojanstveno, inspiriše mnoge žene širom sveta. Ona svojim primerom pokazuje da starost može da bude lepa i sjajna, a u jednom intervjuu istakla je:

"Moramo da se pomirimo sa ovim. Ovo moramo smatrati srećom: ako ostarimo, to znači da živimo dug život. Duša raste kada telo vene".

U ohrabrujućim porukama o starenju i procesu raznih promena sa kojima se žena suočava, Monika motiviše mnoge dame da prihvate sebe i da veruju da su sjajne baš onakve kakve jesu. U nastavku pročitajte još nekoliko njenih citata o lepoti:

  1. "Nikada više ne bih želela da imam dvadeset godina. Sada sam mnogo srećniji nego tada, jer u tim godinama tek upoznajemo sebe, pokušavamo da shvatimo ko želimo da budemo, patimo od sumnje u sebe. Sada tačno znam šta mi treba i bez čega mogu da živim."
  2. "Za mene, postajati starijom znači – postajati boljom!"
  3. "Lepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoje nisšta osim lepote."

Izvor: Sensa