Za srećunisu potrebni posebni trenuci ili posebne okolnosti, za sreću su potrebne male, jednostavne stvari.

Sreća je iznutra, u vama i vreme je da je probudite!

Psihologija strasti: 5 navika izuzetno erotičnih žena

Evo kojih 8 zapovesti poštuju srećne i zadovoljne žene:

1. Ako ste sami, ne očajavajte.

Srećnoj ženi nije potreban partner da bi bila zadovoljna, ona nosi sreću iznutra, zadovoljna je sobom i voli sebe. Ne žali za pogrešnim izvborima i razočarejima iz prošlosti, već nastavlja napred. Očekuje da se u njenom životu pojave nove romantične prilike, i spremna je za njih.

2. Sama mogu da rešim svaki izazov

Srećna žena veruje u sebe i hrabro se suočava sa životnim izazovima. Problemi na poslu, loši odnosi u domu, konflikt sa partnerom - sve može da reši, jer je ona sama kreator svog života i svoje sreće. Ne plaši se da pokaže svoju unutrašnju snagu i moć.

3. Volim svoje telo

Kakav osećaj imate kada pogledate svoje telo u ogledalu? Često smo skloni da prvo uvidimo mane, umesto lepote. Žalimo se na male grudi, višak kilograma, krive noge... Sledeći put kada stanete pred ogledalo pogledajte svoje telo iz drugog ugla, podarite mu ljubavi, recite sebi da ste lepi, zadovoljni... I te male nesavršenosti zapravo su savršenosti koje vas čine tako autentičnom i prirodno lepom. Volite svoje telo i ono će vam uzvratiti ljubav.

5 navika emocionalno uravnoteženih žena

4. Bore su moje uspomene

Svaka bora je jedna divna uspomena, a najlepše su one oko usta, nastale od smeha koji vas je krasio godinama unazad. Negujte svoje lice opuštajućim i nežnim ritualima poput pilinga, prirodnih maski i masaže... Radite jogu lica, posvetite mu se, ali ne zaboravite da ga volite. Kada imate ljuabv prema svom izgledu i prihvatate sebe, umesto d se kritikujete, to vam donosi samopouzdanje i sreću.

5. Opraštam sebi i drugima

Srećna žena ne nosi na svojoj duši terete iz prošlosti, ona oprašta greške sebi i drugima. Ostavlja taj emotivni prtljag iza sebe i nastavlja sa svojim životom sa zaceljenim ranama i unutrašnjim mirom. Oproštaj može biti lekovit, naročito kada sebi praštate.

6. Sve u životu je samo tvoj izbor

Ne brinite zbog stavri na koje e možete uticati, ali sve što je deo vašeg života, na to možete itekako da utičete. Sami birajte kako ćete živeti svoj život, ne obazirući se na očekivanja okruženja. Birajte da živite srećno.

Naučno dokazano: 5 osobina koje čine da žena bude izrazito privlačna

7. Ne postoje previsoki ciljevi

Za srećnu ženu ne postoji nedostižno, ona veruje u sebe i zna da je svaki cilj moguće da ostavri. Verujte u svoje sposobnosti, zauzmite pozitivnu perspektivu i stalno radite na svojim snovima. Nikada nije kasno da postavite novi cilj ili san.

8. Ne zapostavljam sebe i svoje potrebe

Divno je imati empatiju i ljubav prema drugima je jedna od najlepših stvari našeg života i duše, ali nemojte zaboraviti na sebe. Ponekad sebe razmazite, udovoljite sebi, imajte male rituale koji vas ispunjavaju i ine vas srećni. Negujte sebe i brinite o svom umu, dušu, telu... Ako nemate ljubavi prema svom biću, kako ćete imati prema drugima.

Izvor: Lovesensa