Proces starenja obuhvata ne samo brojeve godina u ličnoj karti, već podrazumeva i promene u stanju kože, postepeni gubitak aktivnosti i pojavu sede kose. Međutim, zašto neke žene u 50-im izgledaju tako dobro i vedro, dok neke mlađe počinju da dobijaju ranije bore i deluju starije?

Erih Marija Remark, izvanredni pisac, izrazio je svoja razmišljanja o ovoj temi na sledeći način:

"Žena, u stvari, nije podložna starenju, jer nije samo predmet dekoracije i nije zatvorena knjiga, već jedinstveno stvorenje sa njenim sopstvenim, svetlim i uzbudljivim svetom".

Remark se divio jedinstvenosti svake žene. Njegov citat nas podseća da godine predstavljaju samo još jedno poglavlje našeg bogatog i divnog života, što nam daje dodatnu privlačnost i mudrost. Žene su prava umetnička dela koja sa godinama postaju samo bolja.

Ipak, ako na starenje gledate kao kaznu, ono za vas zaista može postati. Sve je stvar misli, jer "Kakve su nam misli, takav nam je život". Proces starenja sa sobom mopže doneti brojne blagodati - neke žene su ga takvim i prihvatile, a onda počele da te darove koriste - zbog toga deluju pozitivnije, mlađe, srećnije. Sa druge strane, ako svakog dana gledamo novu boru u ogledalu i očajavamo zbog nje, mi zaista starimo, prvo duhom, a onda i fizički.

Zato hajde da starenje prigrlimo i kažemo životu - "Još avantura zajedno moramo ti i ja da prođemo!"

(Sensa)

BONUS VIDEO:

PROIZVOD U KOJI SE KUNU SVE BJUTI ZALJUBLJENICE: Ružino ulje sa vitaminom C instant podmlađuje kožu i daje blistav ten TikTok/amandahijazin /rogerwh0/allisonknipe