U današnje vreme potpuno je razumljivo što ste umorni, ponekad bezvoljni, što zbog obaveza nemate vremena da radite ono što volite, niti da se posvetite sebi, svojim mislima i opuštanju. Pozivamo vas da napravite pauzu, zavirite u svet harmonije i otkrijete radost življenja! Magazin Sensa i Mercator shopping centar za vas su pripremili zanimljiv vikend, ispunjen brojnim radionicama! Moći ćete da saznate nešto novo, da probate nove tehnike koje će vam pomoći da lakše donosite odluke, birate najbolje za sebe, da živite u skladu sa svojim potrebama i prirodom i otkrijete šta vas čini zadovoljnim!

U subotu, 28. maja, dođite da zajedno otkrijemo benefite joge! Ova drevna veština i način života donose blagodete ne samo za telo, već i za um, a naročito će pomoći svima koji veći deo dana provode sedeći ispred računara. Maja Milosavljević iz holističke akademija Maya pokazaće nam jednostavne i lagane vežbe koje možemo raditi i u svojoj kancelariji i tako pomoći svom telu da uspostavi svoj prirodan i harmoničan ritam. Svako od nas može da odvoji nekoliko minuta da se posveti svom telu, ono će nam biti zahvalno! Budite u Mercator centru u 12. 30 sati.

Pripremili smo za vas i radionicu crtanja fraktala.Ljiljana Nestorović će nam pokazati na koji način deluje art terapija i kako uz pomoć crtanja frakta možemo da otkrijemo svoje podsvesne obrasce ponašanja, šta nam govore naše slutnje i strahovi….Intuitivno bojenje fraktala omogućava nam da uđemo u posebno meditativno stanje u kome smo fokusirani isključivo na sadašnji momenat. Upoznavanje sa moćnim fraktalima planirano je u 12 sati.

Ako ste nekada pomislili da je meditacija komplikovana i da za to nemate vremena, treba da znate da mnoge kreativne aktivnosti predstavlju jedan od vidova meditacije. Tu spada sve ono što se radi i stvara rukama – vez, pravljenje grnčarije, pletenje...Dok stvaramo, naš mozak postaje fokusiran samo na jednu stvar i tako mu dopuštamo da utiša rojeva misli koje nas inače opsedaju, da isključi brige i probleme... Izuzetno je važno da u svoj život uvodimo prakse koje će nam omogućiti da smanjimo nivo stresa, jer on ima izuzetno negativno dejstvo na sve aspekte našeg života. I zato vas pozivamo na radionicu veza koju će za nas prirediti BEZ VEZ a počinje u 13 sati.

Začni nisu samo način da nam zalogaji budu ukusniji, da nas vrate u detinjstvo, podsete na lepe uspomene ili trenutke. Začinsko bilje je lekovito, ima brojne blagodeti za naš organizam, a sve o njima možete saznati na radionici Začini&Sunce koju će voditi Jelena Malenović. Pokazaće nam i kako se pravi začinska so i na koji način se kombinuje sa različitim ukusima.
Kako je Sensa oduvek bila okrenuta prirodi i harmoniji, postarali smo se da na jednom mestu možete da se upoznate i sa poizvodima za negu tela naših prijatelja iz Hvala kozmetike i Laše kozmetika sa linijom eko proizvoda. Ako vodite računa o ishrani, sobavezno svratite na štand LIVE VEGA na kome ćete moći da probate biljne sireve i namaze, kao i na štand PULP UP OPALJENIK gde će biti predstavljeni domaći sokovio i kaše od 100 odsto voća.

Ovo nije sve što smo vam pripremili! Dođite da se družimo i u nedelju, kada vas osim joge i izrade fraktala očekuje i radionica posvećena zdravoj hrani i biljnoj ishrani koju će voditi Dušica Tomić iz Ahimsa vege kuhinje, kao i radionica na kojoj ćete moći da čujete šta je vision board, na koji način se pravi i kako može da nam pomogne da ostvarimo svoje potencijale, želje i ciljeve.
Vidimo se u Mercator centru!

program1.jpg
Promo, Pexels