Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA SVAKA ŽENA TREBA DA NAUČI I PRIMENI DO SVOJE 50. GODINE: Evo kako da život postane baš onakav kakav ste sanjali!

Autor Vanja Ostojić

Kako prolaze godine, tako se menjamo, a te promene donose dobre i loše stvari. Ključno na tom putu je učenje- evo šta svaka žena treba da zna i primeni do svoje 50. godine

 Šta svaka žena treba da nauči do 50 godine Izvor: Shutterstock

Kako godine prolaze, mi se stalno menjamo. Ono što smo nekada voleli, čemu smo težili, prestaje da nam bude zanimljivo. Ono što nas je brinulo u dvadesetim, kasnije postaje potpuno nebitno, čak i smešno. Promena je bitan deo sazrevanja jer tako više upoznajemo sebe i učimo šta je ono najvažnije, koji su nam prioriteti. Bitan je ceo proces učenja kroz koji ćemo proći, jer je to jedini način da napredujemo. Evo šta bi svaka žena trebalo da uradi do svojih zrelih godina jer je to jedini način da dostigne samosvest:

Pročitajte još

1. Oslobodite se svojih sumnji

kao mlađe, žene sumnjaju u svoj izgled, telo, žele da budu mršavije, zgodnije, upoređuju se sa drugima… Sumnjaju u svoje sposobnosti, plaše da nešto neće uspeti, da će pogrešiti, da neće biti srećne… Mnogo godina provedu u sumnjama. Ali, jedno treba uvek da imate na umu, a to znaju sve žene preko četrdesete i pedesete godine- niko neće verovati u vas ako vi ne verujete u sebe! Baš zato što to znaju, one ne govore “ ne mogu” već zasuku rukave i urade.

2. Oprostite sebi greške

Stalno samoprekorevanje ne vodi ničemu. Ako nikada niste zadovoljni sobom, nikada nećete uspeti da osetite sreću. Ostavite u prošlosti sve pogrešne poteze, loše ljude, sve ono na šta se izgubili vreme, sve što vas je povredilo...Možda je nešto bilo sticaj okolnosti, za nešto se sami bili krivi jer ste pogrešan izbor napravili...Zaboravite na sve to. Setite se da ste samo čovek, a to znači da ste nesavršeni. 

Izabrano za vas...

3. Budite ponosni na svoje telo

Žena koja je prešla četrdesetu ili pedesetu godinu neminovno ima bore, koža je već opuštenija, nije jedra kao nekad. Pa šta? Prelepa je svakako, zar ne? Koga briga kako izgledaju drugi, vi treba samo sebe da gledate, da budete zahvalni svom telu na sve što je za vas uradilo i da budete nežni prema njemu, umesto da ga kritikujete, iscrpljujete dijetama, preteranim vežbanjem… Volite ga sa svim manama i nesavršenostima, nabacite osmeh na lice i uživajte u životu. 

4. Prebolite izvinjenja koja nikada niste dobili

Možda ste se nekada nervirali zbog drugih ljudi, njihovih postupaka, očekivali da se izvine što su vas povredili. Samosvesne žene znaju kada treba na to da zaborave, da puste. Ti ljudi nisu vredni da se njima bavite, niti da svoje misli zaokupljate njima.
Zaslužujete da idete dalje, a da biste to zaista uradili, morate prestati da otvarate stare rane.

5. Prestanite da verujete kako neko drugi treba da vas usreći

Niko, apsolutno niko, vas ne može učiniti iskreno srećnim ako ne znate kako da budete srećni sami. Samosvesne žene znaju da njihova sreća ne bi trebalo da zavisi od druge osobe, već do nje treba da dođemo sami, iznutra. Druga osoba ili osobe mogu samo da doprinesu vašoj sreći, ali nisu odgovorni za nju. Vaša sreća je isključivo vaša odgovornost.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj