Proširene vene koje većinu žena ometaju i, ne tako retko, sprečavaju da obuku omiljenu suknju, uglavnom se doživljavaju kao estetski problem, a ne kao oboljenje. Zato se sa lečenjem počne tek kada tegobe budu veoma izražene.

Žene, koje oboljevaju i do šest puta češće nego muškarci, mogu biti sigurne da je i njihova mama imala slične probleme. Mogući uzroci, osim naslednog, su brojni, a činjenica da je čovek jedino živo biće na zemlji koje ima uspravan stav i dvonožno kretanje i da jedino oboljeva od proširenih vena ukazuje da nepovoljni hemodinamski uslovi kod čoveka, gde se krv vraća prema srcu nasuprot dejstva sile zemljine teže, imaju značajnu etiopatogenetsku ulogu.

Može se reći da proširene vene predstavljaju i kliničku manifestaciju slabosti vezivnog tkiva, a pridružuju joj se najmanje dve, ali često i više bolesti ove grupe (spušten svod stopala, preponske kile, prošireni kapilari i crveno lice…). Proširene vene su zastupljene kod 50-80 posto odraslog stanovništva, a komplikacije kao što su – tromboze, hronični otok, venska ulceracija i bolesti kože, manifestuju se kod 1/3 bolesnika sa proširenim venama.

Simptomi i znaci:odmorne noge ujutru, ali umorne već oko podneva ili u prvim popodnevnim časovima, teške noge i otečeni gležnjevi u vreme menstruacije, grčevi u nogama za vreme spavanja, svrab u gležnjevima, popucali kapilari na bedrima ili listovima tzv. „paučinaste vene” često su estetska smetnja, ali i prvi znak upozorenja.

Prirodno rešenje za proširene vene

Proširene vene se mogu lečiti.

Avaricon® linija predstavlja prirodno rešenje za tegobe proširenih vena. Avaricon® kapsule se preporučuju za ublažavanje tegoba nastalih kao posledica poremećaja venske cirkulacije: otok i bol, grčevi, parestezije, pucanje kapilara i osećaj "teških nogu".

Avarion-kapsule
Promo 

Redovnom upotrebom Avaricon® gela ili krema ublažavaju se bol i grčevi u nogama, smanjuje se otok i osećaj težine, a hod je lakši i prijatniji. Krem sadrži pantenol i preporučuje se za suvu kožu kojoj je potrebna dodatna nega, a gel obezbeđuje prijatan osećaj hlađenja.

avaricon-gel
Promo