Prikazivanje „Pada“ na ovom prestižnom festivalu, zapravo je svetska premijera ove serije, a činjenica da je serija selektovana od strane žirija ovog festivala dodatno govori o sve većoj međunarodnoj prepoznatljivosti domaće kinematografije.

Reditelj ovog potpuno jedinstvenog TV serijala je Bojan Vuletić, glavna uloga je poverena Milanu Mariću, a iza celokupnog koncepta kao producenti stoje Telekom Srbija i Firefly produkcija.

„Svetska premijera Pada na Berlinale serija marketu je još jedna, svetski priznata, potvrda kvaliteta produkcije igranog sadržaja Telekoma Srbija, koji se ravnopravno takmiči sa ostatkom Evrope. Uspeh serije PAD je rezultat odlične sinergije Telekoma Srbija, Fireflya, autorske i glumačke ekipe i ovim putem želim da se zahvalim svima na produktivnom i kreativnom projektu. Strateski cilj Telekoma Srbija je ulaganje u raznovrsnost žanrova i internacionalizacija naših serija i filmova, a Berlin je jedna od stanica na tom putu i odlično mesto za promociju našeg regiona kao novog centra kvalitetne i originalne kinematografije“, naglasila je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija.

Domaća serija Pad o Žarku Lauševiću.jpg
Promo 

„Veoma smo ponosni da smo za kratko vreme uspeli da razvijamo i produciramo naslove koji su u selekcijama inostranih festivala. Produkcija Firefly veoma prati svetske trendove i proizvodi originalne sadržaje u različitim žanrovima, a i u narednim projektima ćemo nastaviti da razvijamo teme koje putuju van granica Srbije, kao i da ostanemo na liniji svetskih standarda u samoj produkciji“, navela je direktorka produkcije Firefly Ivana Miković.

Serija „Pad“ izazvala je i veliko interesovanje među domaćom publikom, koja je već dva vikenda prati na Superstar TV, a dodatno je promovisana i kroz koncept „Gledaj pre svih“ (bindžovanje) koji je dostupan na svim platformama Telekoma Srbija.
Seriji “PAD” opisuje tragičan događaj iz avgusta 1993, u kojem je učestvovao poznati jugoslovenski glumac Ivan Maslać i prati njegov život ali nas i vodi kroz puteve duše jednog umetnika, koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici. 

Pored Milana Marića glumačku ekipu čine Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić, Dragan Marinković Maca, Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Jovan Veljković, Slavko Sobin, Svetozar Cvetković, Kemal Rizvanović, dok autorsku ekipu predvodi reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Domaća serija Pad o Žarku Lauševiću2.jpg
Promo