Jeste li se zapitali nekada šta tačno znači kada neko kaže: „pomerio smo granicu izdržljivosti“? Ako mislite da je za to potrebna neka nenormalna fizička snaga ili mentalni sklop Novaka Đokovića, otkrićemo vam tajnu – dovoljno je biti uporan i ne odustati na prvoj prepreci.

Tim ULTIMATE OCR-a kojeg predvodi trener Dejan Halaj postavio je sebi cilj da organizuju jedinstvenu trku u Beogradu koja na simboličan način predstavlja pomeranje granica izdržljivosti i neprestanu borbu čoveka sa samim sobom i svojim problemima.

U pitanju je sve samo ne obična trka na stazi od 13,5 kilometara i sa mnoštvom raznovrsnih prepreka. Svaka prepreka na trci simbolizuje jedan od životnih problema a savladavanje istih znači da je čovek u stanju da se izdigne iznad svega.

Luka Sarac/Luka Sarac photography Trka sa preprekama na Adi Ciganliji 28 oktobra 2023 godine

"Možemo reći da su i zbog te simbolike ovakve trke jedan od najbrže rastućih sportova u svetu. Nazivaju se OCR (obstacle course racing) i vrlo su popularne u svetu, a sve više i kod nas. Prva ovakva trka u Beogradu biće održana 28.oktobra 2023.godine na Adi Cigalniji. Rešili smo da ljudima u Beogradu i Srbiji pokažemo kako da se sportom izbore sa svojim problemima i da dokažemo da smo jedna zdrava i ponosna sportska nacija," poručuje Dejan Halaj.

A mi vama poručujemo da nije vreme da se sedi, ustanite i pokrenite se...ULTIMATE OCR vas zove na Adu Ciganliju.

(Sensa)