Ukoliko želite da promenite boju kose i da time osvežite izgled i izgledate mladoliko, važno je da izaberete pravu nijansu. Mnoge dame se pitaju - koja boja kose može da učini da izgledam mlađe?

Većina stručnjaka savetuje da ako želite da sakrijete sede vlasi i učinite da izgledate mlađe, izaberite boju nekoliko nijansi svetliju od vaše prirodne nijanse. Ipak, postoje nijanse koje posebno mogu da pristaju zrelim ženama u određenom životnom dobu,a evo koje boje kose su favoriti među samama koje imaju 40 i 50 godina.

Savršena boja kose posle 40 godina

Boja kose u 40-im godinama trebalo bi da malo omekša crte lica, i naravno treba da bude u harmoničnoj kombinaciji sa bojom očiju i tenom. Po pravilu, takve nijanse kao što su medena plava, mlečna čokolada i mirni bakar mogu da budu savršen izbor.

Izbor boje za kosu posle 50

Nakon 50 godina, boja kose treba da odvrati pažnju od bora i drugih promena na koži vezanih za starost. U tom smislu, važno je izbegavati jarko crvene nijanse, ali topli svetlosmeđi ton je ono što frizeri posebno preporučuju.

Zabluda je da tamna boja kose čini uvek da izgledate starije. Na primer, mladolikost se postiže sa meko smeđom nijansom, ali takav efekat nećte dopbiti ako se odlučite za ledeno crnu.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Izbeljivanje kose blanšom TikTok/lexierainbolt