Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postavite sebi ova pitanja i pronađite sreću: saznajte šta želite od života

Izuzetno je važno da shvatite šta zaista želite od života kako biste izabrali pravi put.

  Izvor: Profimedia

Dostojevski je jednom prilikom izjavio: “Tajna čovekovog života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi.” Životna svrha je rezervoar snage i izdržljivosti, neophodna je da napravimo vrhunske rezultate, ali je možda najznačajnija kada ništa ne izgleda onako kako bismo želeli ili kada nam život pokazuje svoju nemilosrdnost. D.R. Gilbert savetuje...

Kako da ostvarite želju i unesete promenu u život: jedan sastojak je ključan

Šta želite od života?

U knjizi “21 zašto i samo jedno kako”, D. R. Gilbert ističe da je izuzetno važno da spoznate šta želite od života i odlučite šta ste spremni da ponudi­te kako biste ostvarili svoj cilj. Kada imate definisanu svrhu, jasnije razmišljate, donosite odluke i jedno­stavno se ne osećate izgubljeno, jer znate kuda idete.

Rad sa smislom

U čuvenom Mitu o Sizifu, Alber Kami tvrdi da su bogovi koristeći svoju mud­rost shvatili da je rad bez smisla najgora ljudska kazna. U motivaciji leži potreba da nam je nešto važno, da postoji dublji cilj. Ako ste moti­vi­sani, govorite o budućnosti, a na prošlost gledate kao na dobro iskustvo.

Kako da vratite izgubljenu životnu ravnotežu: živite srećno u sadašnjem trenutku

Rešenja

Postavite sebi pitanja: Šta je meni najvažnije? Šta je svrha mog postojanja? Kada pronađete odgovore, doživećete veliko ispunjenje i spoznaćete sreću. To možemo sažeti u Ničeovoj izreci: Onaj koji ima jedno ’zašto živeti‘ može podneti bilo koje ’kako‘.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj