Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta znači kad preksrstimo ruke i noge, a šta kada klimamo glavom: 8 trikova za preciznočitanje govora tela

Posmatrajte šta njihova tela govore - evo kako da otkrijete da li vas neko laže, da li je nesiguran ili moćan!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svi mi "čitamo" govor tela više nego što smo toga svesni. Istraživanje provedeno na Univerzitetu Kalifornije pokazalo je da se svega 7 odsto komunikacije odnosi na reči koje neko izgovara. Ostalih 38 odsto je u tonu glasa, a preostalih 55 odsto je govor tela. Ako naučite kako da postanete svesni tog jezika i kako ga tumačiti, tih 55 pdsto može vam jako puno pomoći pri istinskom razumevanju ljudi, njihovih osećanja, blokada i skrivenih emocija. Sledeći put kad ste na sastanku, ili na ljubavnom izlasku, ili se igrate s decom), posmatrajte šta njihova tela govore:

Povezane vesti

Prekrštene ruke i noge znak su otpora prema vašim idejama

To su fizičke prepreke koje govore da druga osoba nije otvorena prema onome što govorite. Čak i ako se smeši i vaš razgovor je prijatan, njihovo telo govori nešto drugo. Gerard I. Nierenberg i Henry H. Calero snimili su više od 2000 pregovora za knjigu koju su napisali o govoru tela, i nijedan nije završio pozitivnim ishodom ako je jedna od stranaka, tokom pregovora, imala prekrštene noge. Psihološki, prekrštene noge ili ruke signal su da je osoba mentalno, emotivno i psihički odvojena od onoga što je ispred nje.

Pravi osmeh stvara bore oko očiju

Kada je reč o smeškanju, usne mogu lagati, ali oči ne. Iskreni osmeh uključuje i oči, i tada se koža oko očiju se lagano nabora. Ljudi se često smeše da bi prikrili šta stvarno misle i osećaju, a sledeći put kada želite znati da li je nečiji osmeh iskren, obratite pažnju na borice oko očiju. Ako ih nema, taj osmeh nešto skriva.

Imitiranje vašeg govora tela

Jeste li kada bili na sastanku s nekim i opazili da, svaki put kad vi prekrstite noge, i druga osoba učini isto? Ili možda nagne glavu na isti način kao vi, dok razgovarate? To je zapravo dobar znak. Praćenje govora tela je nešto što nesvesno radimo kada se osećamo povezano sa drugom osobom. To je znak da se razgovor odvija dobro i da je druga strana prijemčiva za vašu poruku. To saznanje može posebno biti korisno kada pregovarate o poslu, jer vam pokazuje šta druga osoba stvarno misli o vašoj ponudi.

Držanje tela priča priču

Jeste li kada ugledali osobu koja je ušla u prostoriju i odmah znali da je na vodećem položaju? To je uticaj govora tela i često se sastoji od uspravnog držanja, pokreta dlanovima okrenutim prema dole, te uopšteno otvorenim i širokim gestama. Mi nesvesno osiguravamo moć količinom prostora koji zauzimamo. Uspravno stajanje, s ramenima prema nazad, položaj je koji omogućuje maksimalno zauzimanje prostora na kojem osoba stoji.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj