Kako postati uspešan? Osnivači najuspešnijih firmi na svetu otkrivaju male trikove koji su im pomogli da danas budu tu gde jesu.

Ovo su neki od njih!

Čitanje - ako želite da uspete, učite od onih kojima je to već pošlo za rukom! Neki od najbogatijih ljudi sveta i danas odvajaju vreme u danu za učenje, čitanje stručne literature i knjiga, poput BilaGejtsa i VorenaBafeta. Vrlo je praktično odrediti 15 minuta u danu za čitanje stručne literature.

Hodanje - boravak na svežem vazduhu i rekreacija podstiču kreativno razmišljanje, što su dokazali i naučnici sa Univerziteta Stenford, a to je znao i osnivač kompanije "Apple" Stiv Džobs koji je praktikovao duge šetnje pa je na iste, umesto na poslovne večere, zvao kolege i partnere.

Hodanje nam pomaže da problem sagledamo iz drugog ugla i pronađemo rešenje. Kada se krećemo, opskrbljujemo organizam kiseonikom, a ako to činimo tokom sunčanog dana, osiguravamo mu i preko potreban vitamin D.

Meditacija - meditacija je postala izuzetno popularna među uspešnim ljudima pa je praktikuju i osnivači Twittera Džek Dorsi i LinkedIna Džef Vejner. Još je zanimljivija činjenica da meditiraju na poslu.

Kažu, meditacija im pomaže da se odmaknu od problema i vide širu sliku što im pomaže da ga brže reše. Dobrobiti se vide već nakon sat vremena prakticiranja meditacije sedmično, što znači da vam dnevno treba samo desetak minuta!

Isključite se na poslu na deset minuta i iz dana u dan posmatrajte kako se situacija razvija na bolje!

Izvor: Stil