Budite sa nekim ko je veran i iskren prema vama

Čini se da bi iskrenost i vernost trebalo da budu karakteristični za sve ljude u vezi, ali u stvarnosti to nije tako. I iako je osoba koja vara kriva za izdaju, i vi imate odgovornost prema sebi - jednostavno se morate držati podalje od takvih ljudi.

Dakle, prvo, budite iskreni i verni sebi, i drugo, ne verujte onima koji to nisu zaslužili.

Budite sa nekim toplim i prijatnim

Svi imamo svoje mane i jedinstvene osobine koje često krijemo od spoljnog sveta, jer se plašimo da će nas osuditi. Ali nema ništa loše u tim našim neobičnim osobinama, i sasvim je normalno da ih imate.

Zato bi vaša "druga polovina" trebala da bude osoba sa kojom se osećate prijatno. Pomoću nje bićete spremni da delite sve svoje tajne i želje - čak i najtajnije. Ova osoba treba da zna i prihvati sve ono što nikad nikome drugome nećete reći. Istinski pogodna osoba neće pokušati da vas menja i učini "savršenim".

Osjećaj komfora koji doživljavamo pored naših pravih "srodnih duša" zasnovan je upravo na dlobodi da budemo iskreni i otvoreni prema njima - bez straha od osuđivanja.

Budite sa nekim ko vas voli čak i kada se ljutite

Možete se svađati, možete imati različita gledišta na razna pitanja, drugačije možete sagledati porodicu, svoju budućnost ili, recimo, roditeljstvo.

Važno je međusobno komunicirati i praviti kompromise. Važno je da svakog dana osetite ljubav prema osobi sa kojom se budite u istom krevetu. Pravi odnosi nisu poput bajke (i zato oni često propadnu). Da biste bili uspešni, treba da uložite puno snage i energije, a taj proces često nije uvek prijatan.

PageBreak

Dosta je više igrica u ljubavi, laži, prevara i društvenih mreža: Budite sa nekim ko je...
Foto: Shutterstock dosta-je-vise-igrica-u-ljubavi-lazi-prevara-i-drustvenih-mreza-budite-sa-nekim-ko-je

Ali činjenica da ste se svađali sa partnerom ili vas neki postupci prosto iznerviraju, ne znači da ste prestali da ga volite. Ako imate dobru kuću u kojoj se iznenada nešto pokvarilo, ne odustajete i ne prodajete kuću, već popravljate slomljeno i nastavite dalje sa životom u svom domu.

Ako u kući vaših odnosa vlada potpuni haos, ako gori i istovremeno je preplavljena vodom i proždiru je termiti, tada izađite iz ove kuće što je brže moguće, uzimajući sa sobom sve vrednosti.

Budite sa nekim ko je uvek spreman da vam posveti pažnju

Kada birate partnera, uopšte ne birate društvo sa kojim ćete sedeti na kauču, zagledani u telefone prelistavajući objave na društvenim mrežama. Društvene mreže su, naravno, prilično fascinantna stvar, ali one ne pomažu da ojačate veze među vama.

Dakle, izaberite osobu koja pored vas zaboravi da čak ima i telefon. Osoba koju stvarno zanima kako je prošao vaš dan. Osoba koja neće samo slušati, već i čuti. Osobu koja želi da izdvoji vrme i provede ga samo sa tobom. Neko ko takođe voli da se u miru oseća sa vama, kao i da istražuje dubine vaše duše.

Budite uz one koji razumeju da je osoba koja je ovde i sada ispred njega mnogo važnija od stotina i hiljada na drugoj strani ekrana.

Budite uz one koji vas cene po srcu

Budite uz one koji cene vašu spoljašnju lepotu, ali shvatite da ona bledi u poređenju sa vašim dragim i iskrenim srcem. Oni koji razumeju da će savršena koža jednom postati naborana, a lepa kosa će se stanjiti. Oni koji vas uprkos tome i dalje vole. Budite uz one koji razumeju da nisu važne fotografije, već uspomene.

Budite uz one koji istinski vole i prihvatajte ovde i sada.

Izvor: Lovesensa