Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUJZA HEJ - OVO JE NAJMOĆNIJA AFIRMACIJA KOJU ĆETE IKADA IZGOVORITI: Uklanja sve prepreke iz vašeg života, donosi ljubav i sreću

Lujza Hej - Čudesna i najmoćnija afirmacija koju treba da ponavljate svakog dana!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Koliko ljudi ima svoje vlastite barijere? Smatram da ih većina nas poseduje. Toliko radimo na sebi, ali i dalje se te barijere nastavljaju pojavljivati.

Shvatila sam da većina tih barijera pripada u jednu od 4 kategorije: kritikovanje, ogorčenost, strah ili krivica. To su one četiri na kojima najviše radimo, one koje nam najviše smetaju.

Pročitajte još:

3 jutarnja rituala koje preporučuje Lujza Hej: Evo kako vaš život zavisi od prvog sata posle buđenja svakog dana

Lujza Hej - jednostavan trik za uništavanje negativnosti: evo šta treba da uradite pred spavanje

Hajdemo udahnutiduboko… Recimo sebi da smo spremi i voljni da otpustimo, to ne mora biti teško i ne moramo se boriti. Ne moramo slušati eho prošlosti, čak i ako ga čujemo, samo ćemo ga otpustiti…

Zamislite kako bi bilo predivno da svaki dan dobijemo jednu rečenicu nečega što bi nam pomoglo da pustimo prošlost i unesemo nešto novo. Sve na čemu radimo jeste naše razumevanje, svesnost i znanje. I nema koristi od toga da se kažnjavamo zbog stvari koje ne znamo, ili gde se trenutno nalazimo… bolje je da tu energiju uložimo da naučimo ono što možemo o sebi i shvatimo što je je ono što trebamo otpustiti.

Smatram da je naš najveći problem taj što većina nas nema ni najmanju predstavu o tome šta bi bilo dobro da otpustimo. Mi znamo šta ne funkcioniše i znamo šta želimo u svom životu, ali ne znamo šta je prepreka tome.

Jedna od stvari koju želim postići je da nam pomognem da uvidimo što je ono što nam ne dopušta da napredujemo. Šta nas to vuče nazad?

Uviđam da mnoge stvari koje nas drže u mestu spadaju u oblasti kriticizma, ogorčenosti, straha ili krivice. I ako na momenat zastanete i osvrnete se na vlastite načine razmišljanja i vlastite probleme i stvari koje vas vuku na dole u koje kategorije spadaju, u vašem slučaju? Možda spadaju u dve-tri. Je li to osećanje straha ili krivice, koje se stalno izbija na površinu? Ogorčenost? Jeste li vrlo kritična osoba? Koja je vaša barijera?

Zapamtite, naša iskustva uvek reflektiraju naša unutrašnja verovanja. I ako hoćete saznati koja su vaša unutrašnja uverenja, dovoljno je da se samo osvrnete na svoja životna iskustva. Ako pogledate ljude u vašem životu ili druge stvari, možete shvatiti u šta verujete u svom životu, jer su sva naša iskustva ogledalo naših unutrašnjih uverenja. I neka od njih su predivna! I to su stvari sa kojima radimo i koja nam pomažu da lako tečemo kroz život. Neka od njih su vrlo negativna i zastarela, istrošena su i nemaju više smisla. Naučili smo ih kada smo imali 2-3 godine, i još uvek ih koristimo.

Ali najveće blokade od svih su ove četiri, i to ću vam stalno ponavljati. Samokritika, ogorčenost, strah i krivica – to su najveće blokade na našem putu. Znam da ste me mnogo puta čuli da govorim kako je ljubav prema sebi najmoćnija stvar koju možemo učiniti. I tada sve teče. Sve predivno teče. Ne pričam o taštini ili aroganciji, jer to nije ljubav, to je uvek strah. Pričam o jednostavnom uvažavanju i poštovanju ovog predivnog bića koje jesmo.

Male bebe znaju kako voleti sebe. Vi ste svi rođeni u čistoj ljubavi. Ne postoji nijedna živa beba koja ikada kritikuje svoje telo. Ili ikad kaže: Moji bokovi su preširoki! Jeste li ikad čuli bebu koja to kaže? One su samo oduševljene i srećne što imaju telo! One uživaju u njemu, i vole sebe – svoje prste, sve u vezi sebe! One apsolutno obožavaju sebe, ispoljavaju svoja osećanja… Kada je beba srećna, vi to znate, kada je beba besna, celo susedstvo to zna. Nikada se ne plaše pokazati ljudima kako se osećaju i ispunjene su hrabrošću. I predivne su! I mi smo bili takvi. Morate se setiti da ste bili puni hrabrosti, ljubavi i da ste obožavali sebe kada ste bili vrlo mali…

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj