Tragajući za tehnikama i alatima koje se uprema zakonu privlačenja koriste za novac i obilje, pronašli smo jedan zanimnljiv predlog kod autorke i motivacione govornice Gabrijele Bernštajn, naslednice čuvene Lujze Hej.

Ona na svom blogu predlaže sjajnu vežbu Abraham Hicks - a koja moiže pomoći da se  oslobodimo blokada kada je reč o finansijama. Da se rešimo otpora pema novcu i tako stvorimo u svom životu energiju izobilja. Vežba se zove "igra prosperiteta" i predstavlja mentalnu praksu, odnocno viv vizualizacije, u kojem zamišljamo da primamo čekove od univezuma. Zamislite kaklo svakog dana dobijate određenu sumu novca, a svakim novim danom udvostručite početni iznos, odnosno onaj koji ste zamilili prvog dana.

Svaki dan morate u svojim mislima potrošiti taj ček do poslednje pare. Zatvorite oči i vizualizujte na šta ga trošite - na hranu, odeću, automobil, putovanje... Zvuči zaista lako, ali ako su finansije predstavljale borbu za vas na bilo koji način, bićete iznenađeni koliko izazovno može biti proširiti svoju maštu. Cilj ove igre jeste da razbijete mentalne barijere i blokade koje imate o novcu i osetite kakav je osećaj imati neograničenu količinu novca.

Možete početi sa bilo kojim iznosom koji želite, ali Gabrojela preporučuje da počnete sa velikim da biste imali šta da potrošite. Recimo da počnete tako što ćete prvog dana dobiti od univerzuma ček na 1.000 dolara. Morate mentalno potrošiti tih 1 000 dolara do kraja dana. U svojim mislima zamislite svaku stvar sa približnom cenom, a zatim zamislite kako trošite novac na to. Sledećeg dana dobijate virtuelni ček na 2 000 dolara. i opet morate sav novac potrošiti, pa narednog dana 4 000, pa 8 000 dolara itd.

Pravilo igre jeste da ne možete u mislima dati svoj novac nekome, osim ako nije neki poseban povod, rođendan, slavlje. Tokom igra fokusirajte se na novac koji trošite na svoje potrebe, kako biste razvili osećaj obilja i oslobodili se barijera.

U ovoj vizuelnoj igri koristite novac da uložite u ono što stvarate. Ne stavljajte svoje virtuelne čekove na zamišljeni račun, ne štedite ih, već svakog dana treba da potrošite sav novac koji ste dobili. Štednja implicira da razvijate sves kako jednoga dana neće biti dovljno, a igra prosperiteta je mentalna vežba u neograničenom izobilju!

Krot ovu vežbu možete shvatiti kako su mnoge materijalne vežbe prolazne, zamnejive, ponovo se pojavljuju i ne donose baš toliko sreće koliko ste mislili. Sa druge strane, krot igranje igre prosperiteta možete otkriti i šta je to što vas spečava da imate novca koliko želite, koje su to mentalne blokade koje vas sputavaju da napredujete. Osim što je zanimljivo, može biti korisno!

Izvor: Sensa