Kada u prošlosti napravimo greške, važno je da iz njih učimo kako bismo ih ponovo izbegli. Takođe, jedno od najvažnijih aspekata u procesu grešenja jeste da naučite da oprostitesebi, drugima, ali i da sami budete spremni da zatražite oproštaj.

Da li i vas proganja neka situacija iz prošlosti? Da li vi i dalje imate nešto iznutra što vas "žulja" iako se davno dogodilo? Ovo je osećaj koji može da vas blokira, sprečava da idete dalje i gradite svoj život, ostvarujete snove, ispunjavate želje. Zbog toga je važno ovaj osećaj otpustiti, osloboditi ga se.

Nataša Vukoje, kundalini joga učitelj, trener za lični razvoj i spiritualni vodič, odgovorila nam je - Kako da se oslobodimo griže savesti zbog grešaka iz prošlosti?

"Tako što ćemo početi da razumemo da sve ono što smo radili u prošlosti , sve ono kako smo reagovali, kako smo donosili odluke, kako smo delovali, zapravo smo radili najbolje što smo mogli. Da smo mogli da uradimo bolje u prošlosti sigurno bismo uradili bolje. Prvi korak da bismo se rešili griže savesti jeste razumevanje da ono što smo radili u prošlosti za taj trenutak bilo je najbolje moguće. Sa ove tačke gledišta često se pitamo „Kako je moguće da je to bilo najbolje“, ali jeste. Ni vi danas niste iste osoba kao što ste bili pre šest meseci, i drugačije reagujete. Pre šest meseci to što ste radili je bilo u skladu sa vama u tom momentu.Preuzimanje odgovornosti i razumevanjem da u svakom trenutku dajemo najbolje od nas, mi na taj način i učimo."

Nataša Vukoje je i trener za lični razvoj i spiritualni vodič, ona svakodnevno motiviše, ohrabruje i osnažuje svoje pratioce na društvenim mrežama u cilju da se osećaju bolje, postanu najbolja verzija sebe i žive ispunjeni pozitivnom i prijatnom energijom. Nataša organizuje razne online radionice za lični razvoj, kurseve meditacije, kao i časove kundalini joge.

Izvor: Sensa