Naše želje su energetske forme. To su balončići kojima je potreba energija da bi oni rasli iz duhovnog sveta i porasli u ovaj materijalni svet kao oblik. Kakvu energiju dajemo našim željama? Da li se njima bavimo svaki dan? Možemo sebi odgovoriti svaki put na ova pitanja kada osetimo da se naša želja ne pokreće. Ili joj dajemo puno energije koja je gura od nas ili joj se uopšte ne posvećujemo, piše Igor Ergić, Bars facilitator.

Ne možemo zasaditi biljku i ne zalivati je mesec dana, pa je se nakon mesec dana setiti i reći: Ovo ništa ne valja. Ako želimo da nešto manifestujemo, tome moramo dati energiju i pažnju. Sva očekivanja koja imamo zapravo blokiraju aktuelizaciju naših želja. Ne dozvoljavamo im da se pojave onako kako bi se pojavile, već očekujemo i odlučujemo kako mi mislimo da je potrebno da se one manifestuju. To je isto kao kada bismo posadili drvo jabuke i očekivali da će ove godine plodovi da budu krupni, slatki i sočni, a drvo rodi sitne i polukisele. Drvo je rodilo ono što je bilo u mogućnosti da rodi sa svim životnim procesima i energijom te godine, a mi smo u glavi očekivali nešto potpuno drugo.

Svaka želja ima svoje periode cvetanja i rasta. Imajte poverenja da ćete dobiti ono što je najviše moguće za vas i ono što je najzdravije, kada oduzmete sva očekivanja koja imate. Očekivanje je nepotrebna energija za bilo koju želju, to će vas samo razočarati. Ukoliko kreirate iz energije moranja, tada vrlo destruktivno utičete na okruženje i na sebe. Budite posvećeni svojoj želji, a ne u energiji moranja. Svako moranje je sila koja se reflektuje na telo. Nije prijatno, osećate stres, napetost, i telo se skuplja i steže.

Kada dozvolite sebi osećaj ili misao da ništa nije toliko važno i da ne morate da kreirate iz moranja, počećete više da se opuštate i zabavljate. Svakoj želji je potreban prostor. Zamislite partnera koji vas primorava svaki dan na nešto – nije prijatno, niti biste voleli da budete blizu takve osobe. Svi težimo da budemo slobodni. Oslobodite vašu želju od pritiska moranja, uklonite sva očekivanja i posvetite joj energiju onoliko koliko je potrebno, ali svaki dan u kontinuitetu. Znaćete da ste preterali, „izgoreli u želji” kada osetite to u telu – više vam neće biti lagano.

Izvor: Sensa