Za vreme novogodišnjih praznika i Božića pravimo novogodišnje odluke, planove, imamo ambicije, želimo promene. Iako neki psiholozi i životni treneri smatraju da novogodišnje odluke mogu biti frustrirajuće ako ih ne ispunimo, mnogi smatraju da su one zapravo vredna motivacija i pokretač da ostvarimo svoje snove. Poznata motivaciona govornica, autorka dela za lični razvoj i voditeljka Opra Vinfri istakla je koja je njena novogodišnja odluka za 2023. godinu:

"Dok okrećemo stranicu da bismo započeli narednih 365 dana, svi su spremni da osveže i oblikuju sledeće poglavlje sa namerom. Često, u ovo doba godine, svako pravi svoje liste i donosi novogodišnje odluke. Onda, posle nekoliko dana ili nekoliko nedelja, sve je gotovo, sve se završava. Ove godine želim da promenim stvari. 2023. predlažem da se fokusiramo na to da se oslobodimo jedne stvari, jedne loše navike ili obrasca koji ne služi vama i vašem najvećem potencijalu.

Što se mene tiče, kada odem u kupatilo usred noći (a to radim svako veče), uzmem telefon i počnem da skrolujem... Svako veče kažem da to neću. Jutros u 3:43 ujutro - nemoj, nemoj, nemoj, nemoj. Do 3:45 ujutro držim mobilni telefon i skrolujem. Pročitao sam vesti i onda sam budan još dva sata. Dakle, to je jedina navika koju ću prekinuti. Moj plan je da ostavim telefon na drugom kraju sobe tako da ne bude odmah dostupan.

Svima srećna nova godina - Opra"

Izvor: Sensa