Na početku godine je važno da usvojite optimizam i pozitivne misli, postanete svesni toga šta želite da postignete, a koje negativne stvari želite da izbacite iz svog života. Važno je da postanete svesni svojih mogućnosti, sposobnosti, da se povežete sa sobom i budete nežniji prema sebi kada je to potrebno.

Nova godina je novi početak, pa hajde da sebi obećamo na početku 2023. sledećih 9 važnih stvari:

  1. Obećajte da nećete dozvoliti da vaša prošlost odredi vašu sadašnjost i budućnost. Prošlost se ne može promeniti ili vratiti, prestanite da je živite. Ostavite prošlost tamo gde joj je mesto.
  2. Obećajte sebi da ćete preuzeti punu odgovornost za svoj život. Nemojte živeti u snu da će neko doći i rešiti sve probleme umesto vas. Kvalitet vašeg života zavisi samo od vas.
  3. Obećajte da ćete poslušati svoje želje. Ne stavljajte svoje želje i potrebe na kraj liste. Ljubav je povezana sa žrtvom i brigom prema ljudima koje volimo, ali to ne znači da u potpunosti treba da zaboravimo na sebe.
  4. Obećajte da nećete odbiti mogućnosti koje vam život pruža. Nemojte reći "ne" bez razmišljanja, probajte, iskoristite šansu!
  5. Obećajte da nećete težiti da ostvarite tuđi san. Slušajte sebe, jeste li sigurni da idete baš ka svom snu? Da li je to upravo ono što želite? Ili možda vaša porodica ovo želi od vas, na primer?!
  6. Obećajte da ćete raskinuti sa ljudima koji vas iznova povređuju i sabotiraju. To mogu biti nezdravi ljubavniodnos ili toksični "prijatelj". Prestanite da tolerišete neprimereno ponašanje prema sebi.
  7. Obećajte da nećete dozvoliti da neuspesi ili greške utiču na to kako se osećate prema sebi. Svi greše i to je u redu. Nemojte kriviti i grditi sebe za svaku grešku. Naučite da tretirate neuspehe kao životne lekcije iz kojih možete učiti.
  8. Obećajte sebi da ćete izaći iz svoje zonekomfora. U zoni komfora je dobro, ali tamo nema razvoja. Da, biće zastrašujuće i neobično, ali da biste postigli izvanredne rezultate, morate razmišljati šire.
  9. Obećajte da ćete više vremena posvetiti brizi o svom mentalnomzdravlju i samousavršavanju. Nema potrebe da postanete "savršeni" ili da težite da budete "bolji od nekog drugog". Svaki dan treba da se trudite da budete bolji od sebe juče.

Izvor: Sensa