Samopouzdanje je vaš prijatelj tokom potrage za novim poslom. Biti samouveren na radnom mestu znači da znate u čemu ste dobri, svesni ste svojih vrednost i ponašate se na način koji to prenosi ljudima oko vas.

Imati samopouzdanje na radnom mestu važno je za postizanje dobrih rezultata. To pokazuje da možete ostati fokusirani i identifikovati svoje prednosti, identifikovati svoje slabosti i raditi na njima. Samopouzdanje vam može pomoći da napredujete u karijeri. Ako budete uporniji, bićete shvaćeni ozbiljnije, posebno kada su vaše reči i postupci ubedljivi.

Zašto je samopouzdanje važno istaći u CV-ju?

Jedna od najpotrebnijih osobina koje menadžeri za zapošljavanje traže kod kandidata su međuljudske veštine, profesionalizam i entuzijazam. Sve ove osobine predstavljaju samopouzdanje.

Poslodavci traže zaposlene sa samopouzdanjem jer su samomotivisani, imaju pozitivan doprinos na radnom mestu i mogu uticati na druge ljude u timu. Zaposleni koji imaju samopouzdanje mogu direktno doprineti percepciji brenda.

Takođe, postoji veća verovatnoća da će se osobe sa samopouzdanjem uključiti u izazovneprojekte. Oni su podstaknuti da postavljaju i ostvare nove ciljeve. Ove kvalitete zaposlenih najviše vrednuje viši menadžment. Što je najvažnije, menadžeri imaju više poverenja u zaposlene koji pokazuju samopouzdanje, jer su najverovatnije dobri i u motivisanju drugih.

Samopouzdanje vam omogućava da govorite sažeto i jasno. Pojedinci koji mogu jasno i efikasno da komuniciraju su uticajniji na svoje klijente i kolege. I na kraju, ali ne i najmanje važno, efikasna komunikacija je izuzetno važna za napredovanje u karijeri.

Možete pokazati samopouzdanje u svom CV-ju tako što ćete pokazati povezane veštine koje predstavljaju vašu sposobnost da budete samouvereni. Najbolji način da to uradite je sa konkretnim primerima i rezultatima koje dobijate.

Koje veštine, aktivnosti i dostignuća vam pomažu da istaknete svoje samopouzdanje?

Različite veštine doprinose vašem samopouzdanom ponašanju na radnom mestu. Evo nekih stvari koje poslodavci traže kod zaposlenog:

1. Postizanje ciljeva je temelj samopouzdanja - Demonstriranje vaših dostignuća u biografiji, čak i onih malih, dobar je primer pojedinca koji je siguran u svoj rad i ubeđen u svoj uspeh.
Jaka radna etika je osobina zaposlenog koji posao obavlja, bez obzira na sve. Menadžeri se mogu osloniti na njih u obavljanju važnih zadataka. Pokazivanje snažne radne etike CV - ju je dobar primer vašeg samopouzdanja da efikasno obavite svoj zadatak i postignete svoje ciljeve.

2. Spremnost za učenje pokazuje da ste samosvesni i da imate prostora za napredak. Svoje veštine održavate ažurnim, što može povećati vaše samopouzdanje na radnom mestu. Navedite primere u svom CV - ju koji pokazuju da ste spremni za učenje i da postignete svoje zadatke ili ciljeve.

3. Prilagodljivost je veština koja znači da se lako prilagođavate promenljivim okolnostima. Demonstriranje ove veštine pokazuje da se osećate dovoljno samopouzdano da napredujete u nepoznatom okruženju i prevaziđete dvosmislenost.

Kako dodatno uključiti dokaze o ličnom samopouzdanju u CV - Navedite primere svog samopouzdanja:

Primer 1: Istaknite iskustvo - Objasnite na kojim ste sve projektima radili, koliko ste bili uključćeni, šta ste vi promenili, koje vaše ideje su prihvaćene... Upotreba reči poput "povereno vam je", projektovaće u umu novog zaposlenog da je reč o samopouzdanoj osobi na koju su prethodni poslodavci bili spremni da se oslone i povere joj zadatak od velike važnosti.

Primer 2: Pokažite svoj pozitivan duh u poslu - Koriste aktivne reči koje izražavaju entuzijazam i opisuju vas kao energičnog profesionalca koji je siguran u svoje veštine i znanje.

Primer 3: Istaknite svoje nagrade, priznanja, dostignuća - Odeljak o postignućima u CV-ju najbolje može da predstavi vaš nivo samopouzdanja. Ovaj primer pokazuje da pojedinac radi svoj posao sa velikim entuzijazmom i posvećenošću. Njihova profesionalna dostignuća takođe pokazuju jaku radnu etiku. Primer pokazuje profesionalca koji je dokazao svoj profesionalizam poslodavcu i zajednici u kojoj radi..

(Sensa)

BONUS VIDEO:

"POSAO NE IDE U KUĆU!" Milan i Katarina Gromilić otkrili tajnu uspešnog braka EVO KO DRŽI STVARI POD KONTROLOM kurir televizija