Ukoliko imate finansijskeambicije koje sanjate da ispunite, ali vam se čini kao da stagnirate u mestu, vreme je da nešto promenite. Ne planirajte kakve ćete promene doneti sutra, kao i šta je bilo juče, već sada osmislite svoj plani i krenite na put ostvarenja. Ukoliko vam nešto "ne dozvoljava" da napravite prvi korak, onda se oslobodite neke od najčešćih prepreka za poboljšanje novčane situacije.

Ova 3 razloga su glavne smetnje zašto još uvek niste zaradili veliki novac:

1. Plašite se promena i ne volite da rizikujete

Mnogi ljudi su toliko netolerantni na bilo kakve promene u životu da se i najmanji izlazak iz zone komfora pretvara u test i donosi mnogo stresa. Naravno, ne govorimo o tome da treba hitno napustiti posao i preseliti se u drugu zemlju, ali ipak vredi preživeti nesigurnost. Osim toga, dok ne naučite da preuzmete odgovornost za odluke koje donosite, veliki novac će vas zaobići.

2. Mrzite svoj posao

Danas se aktivno promoviše tema da samo "isplative" profesije mogu da donesu novac. Ali u stvarnosti, sve je malo drugačije - ako ste posvećeni, volite ono što radite, obožavate svoj rad i spremni ste da uložite koliko god je potrebno truda, sigurno ćete uspeti u bilo kojoj oblasti, čak i tamo gde, čini se, nema novca. Ukoliko ostajete na poslu koji ne volite samo zbog sigurne zarade i ugovora, znajte da tu nema uspeha u profesionalnom i materijalnom smislu.

3. Krivite sve oko sebe

Još jedan razlog zašto vas novac ignoriše, krivite druge za sve neuspehe, ali sebe uvek predstavljate u najboljem svetlu. Važno je shvatiti da za naše neuspehe niko nije kriv, osim nas samih. Naravno, postoje situacije kada nam okolnosti ne idu u prilog, a ipak u većini slučajeva moramo da naučimo da preuzmemo odgovornost za svoje neuspehe. Ali ne bi trebalo da se zaustavite na tome - nakon bilo kakvog neuspeha, morate tražiti način da ispravite situaciju, ponekad negativno iskustvo pomaže mnogo efikasnije.

Kada znate šta va blokira, mnogo lakše možete aktivirati ono što vas pokreće!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

MLADIĆ JE PITAO DA LI JE NJEGOVA DEVOJKA SPONOZORUŠA UKOLIKO VOLI POKLONE: Dobio je odgovor kome se nije nadao Tiktok/youtheceo