Svaka izdaja, a posebno od strane voljene osobe predstavlja izuzetno neprijatan trenutak u životu koji može slomiti osobu. Ali psiholozi su sigurni da se sa ovom situacijom jednostavno treba pozabaviti i ne čekati da olakšanje dođe samo od sebe. Stručnjaci su sa nama podelili efikasne savete koji će vam dobro doći ako se nađete u ovoj situaciji sa svojim najboljim prijateljem.

Kako preživeti izdaju najboljeg prijatelja:

1. "Uključite" razum

Da li je uopšte bilo izdaje? Možda ste sami sebe preplavili, ovo je takođe sasvim realno. Postoje situacije kada treća strana interveniše u odnosima bliskih prijatelja, što unosi konfuziju, narušava harmoniju. Razmislite da li ste vi i vaša prijateljica postali žrtve ogovaranja i klevete. Ne preduzimajte korake dok ne saznate da li ste pravilno procenili i razumeli situaciju.

2. Prihvatite svoja osećanja

Odbiti ono što se dogodilo, ako se izdaja zaista dogodila, besmisleno je. Mnogi ljudi, pokušavajući da se izbore sa neprijatnim osećanjima, odlaze u poricanje, ne prihvatajući stvarnost. Psiholozi upozoravaju da će vas stvarnost ionako obuzeti, pa je zato važno u prvim danima prihvatiti činjenicu da vam se dogodila neprijatna situacija u prijateljskom odnosu. Neophodno je shvatiti da odnos više neće biti isti, on je neizbežan. Što brže počnete da prihvatate i analizirate svoje emocije bez odustajanja od njih, brže će vaš nervni sistem doći u ravnotežu.

3. Razgovarajte i donesite odluku

Otvoreno razgovarajte sa prijateljem o tome što se dgoodilo, pustite da se vaša osećanja izliju. Bez obzira na njegovu reakciju, osamite se i razmislite - da li je vredno naš odnos da se nastavi? Bez obzira šta odlučite, važno je da oprostite, jer je oproštaj lekovit za dušu. On ne znači da ćete dopustiti toj osobi da vas ponovo povredi, ali podrazumeva da je sa vašeg srca spao teret. Ponekad neki ljudi iščeznu iz našeg života da bi se u njemu pojavili bolji.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

KAKO ĆE IZ UGLA PSIHOLOGIJE DETETA IZGLEDATI POLAZAK U ŠKOLU? Dimitrijević analizira: Dobila sam OVAJ odgovor od svojih đaka  Kurir televizija