Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasmina Stojanović i vaša Sensa o elementima prirode, kosmosa i vaše unutrašnje prirode: podsetite se čiji ste vi komadić!

Živimo i dišemo u kvantnom moru svetlosti, sačinjeni od prirode čiji smo proizvod i stvaralac u isto vreme.

  Izvor: Dragana Paramentić

Kao u bajci i mitovima, na putovanjima heroja kroz svetove, suočavanje sa svim onim što je spolja je samo upoznavanje onoga što je u nama.

U jednoj zen priči, majka princa Ikju koji je otišao da proučava zen u hramu, napisala mu je pismo, završivši ga rečima: „Postoji 80.000 knjiga o budizmu i ako ih sve pročitaš, a ne spoznaš svoju prirodu, onda nećeš shvatiti ni ovo pismo." Ako ste na svom herojskom putovanju zadubljeni samo u slova i redove, a niste pogledali u svoj unutrašnji mikrokosmos, vreme je da se podsetite čiji ste vi komadić.

Ritmovi prirode

Mi smo vazdušno-vatreno-zemljano-vodena bića, baš kao i naša planeta. Naš struk odgovara Zemljinom ekvatoru. Gornji deo tela koji odgovara severnoj zemljinoj polulopti je arhetipski muški, a donji deo tela, koji odgovara južnoj zemljinoj polulopti, je arhetipski ženski. Kao kod simbola jin-jang, u belom, jang polju nalazi se crna tačka - ženske grudi na muškom gornjem delu tela, a u crnom jin polju se nalazi bela tačka - muški polni organ u arhetipski ženskom donjem delu tela. U svojim plućima imamo vrstu "obrnutog drveta" - čiji koren seže do usta i nosa, stablo mu je dušnik, a bronhije se granaju u oba plućna krila, koja su njima prožeta kao granama i grančicama. Plućni mehurići su kao lišće drveća, zaduženi za razmenu gasova, i priroda ih je formirala po istom principu kao što formira veće površine. Lišće na drveću je u razmeni sa vazduhom, baš kao što su plućni mehurići u razmeni sa krvlju. Reke koje krivudaju zemljom su vene i krvotok u našem telu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj