KADA SE U ŽIVOTU POJAVE TEŠKOĆE I PROBLEMI, IZGOVORITE OVE 4 MAGIČNE STVARI: Proveren recept da vratite sreću i mir!

Kako prevazići probleme u životu - kada se pojave teškoće, izgovorite ove 4 magična stvari!

Shutterstock

U životu se svakodnevno suočavamo sa raznim izazovima, nekad nam se čini da smo oživeli svoju bajku, a već u drugom trenutku naiđu teškoće. Najvažnije je ne ostati zarobljen u problemima i izazovima, ne stajati u mestu zbog neuspeha i osvestiti - dovoljno smo mudri, hrabri i snažni da rešimo svaku prepreku na svom životnom putovanju. Kada se pojave turbulencije, važno je da imate podršku, poprvenstveno svoju. Bodrite sebe, umesto da razvijate negativne obrasce razmišljanja koji vas samo blokiraju i sprečavaju vaš rast. Kada naiđu teški trenuci, izgovorite sledećih 5 stvari - oteraće negativnu energiju, pomoći vam da osvestite ličnu moć i iz nevolja izađete kao pobednik.

1. Imam pravo da budem tužna, ali uskoro ću se opet smejati!

Emocionalno oslobađanje je veoma važno da bismo preživeli period tuge, pomirili se sa neuspehom, greškama, poteškoćama. Nikada se nemojte suzdržavati ili osećati krivicu zbog toga što ste preopterećeni ili zbog nedostatka snage. Ipak, važno je zapamtiti da stanje tuge ne bi trebalo da traje predugo. Kada osetite tugu, priznate je ili zaplačete, to može pomoći da prihvatite ono što se dogodilo i onda da krenete napred, promenite situaciju i sebe. Zaslužujete da se ponovo smejete.

2. Osoba koja mi najbolje može pomoći da prebrodim poteškoće sam ja.

Možete biti okruženi dobrim prijateljima, empatičnim partnerom i porodicom punom ljubavi koja brine o vama. Međutim, svaka promena počinje iznutra. Slušajte one oko sebe, prihvatite njihovu pomoć, ali najvažnije je šta vi mislite i osećate.

3. Ne mogu da promenim okolnosti, ali mogu da promenim svoj odnos prema njima!

Postoje stvari koje se ne mogu izbeći i koje ne može kontrolisati, ali važno je osvestiti da šta god se događalo u našem životu, mi smo odgovorni za svoje misli. Fraza "ne mogu" samo će doneti negativne emocije i ugroziti vaš put ka uspehu. Sa druge strane, rečenica "ja to mogu" menja vaš način razmišljanja na pozitivno i pomaže vam da probudite svoju snagu.

4. Počeću da živim srećno kada prevaziđem svoj straha!

Zona komfora je nevidljivi prostor koji nas okružuje i koji nam daje osećaj sigurnosti i kontrole nad situacijom. Međutim, kada prolazimo kroz teškoće, osećamo da se ovi nevidljivi zidovi ruše, ostavljajući nas potpuno bespomoćnim. Moramo prevazići ovaj strah i razbiti udobnu čahuru koja ne trpi promene. Kada rizikujete i pređete granice na putu ličnog razvoja poručujete sebi da ste hrabri i da prihvatate promene, da "plivate" u situaciji

Kada ste poslednji put razmišljali o svojim osećanjima, potrebama i svom unutrašnjem svetu? Važno je da svakog dana vodite računa o svom duševnom miru i unutrašnjoj ravnoteži. Kada su teška vremena, moramo biti spremni za njih, a najbolja strategija je da svaki dan gradimo svoj unutrašnji mir, samopoštovanje i samopouzdanje. I ne zaboravite, nakon kiše i oluje, na nebu se pojavi Sunce i donosi najlepšu dugu. Tako je i u životu!

Izvor: Sensa