Kroz život se suočavamo sa raznim brigama, a vremenom shvatimo da su mnoge od njih bile neosnovane. Brinemo o stvarima koje se još nisu dogodile, ali i o onima iz prošlosti - brinemo zbog onoga što se ne može promeniti. Zabrinutost donosi osećaj nemira, strepnje, ugrožava životnu radost i sprečava vas da napredujete. Evo koje 3 tehnike pomažu da se rešite briga:

1. Svaku izazovnu situaciju posmatrajte kao šansu za rast - Osvestite da to što se brinete neće ništa rešiti, već će samo dodatno zakomplikovati stvari. Podsetite se nekih starih problema - većina njih vam sada izgledaju smešno, zar ne? Kada se dogodi neki izazov, umesto da brinete razmislite - šta iz ove situacije mogu da naučim i primenim.

2. Promenite tok negativnih misli u pozitivne - Čim primenite da vas brige "napadaju" kroz negativne misli, zatvorite oči, duboko udahnite, izbrojte u sebi od 5 do jedan polako, a onda odjednom zamislite nešto lepo i pozitivno. Kada se fokusirate na dobre stavri, shvatićete da u životu ima puno više onoga što je svetlo i vredno vaše pažnje.

3. Ograničite izloženost negativnim uticajima. - Pazite kakve informacije upijate, izbagavjate negativne vesti, toksične ljude, energetske vampire, negativne stavove... Ovo samo može doneti frustraciju, brigu i nervozu. Okružite se pozitivnim ljudima, ptočitajte nekoliko lepih stranica knjige, slušajte omiljenu muziku, postoji tako puno divnih načina da u sebi probudite pozitivnu stranu.

Izvor: Sensa