Srećni su oni koji su okruženi ljudima koji su iskreni, otvoreni, dobronamerni, koji gledaju svoja posla i ne zanima ih šta drugi rade i kako žive. Međutim, svi mi smo bar nekada upoznali osobu za koju se kasnije ispostavilo da nije bila dobar prijatelj ili kolega. Ovo su 4 znaka da je neko ljubomoran na vas, tj. da ga razdire zavist:

1. Uvek ističe vaše greške

On uvek pokušava da obelodani svima greške koje ste napravili. Vaši neuspesi mu omogućavaju da oseti iluziju superiornosti nad vama. Uživa da vas vidi kako ste na dnu, pa makar to bilo samo na trenutak.

2. Namerno vam daje loš savet

Ova osoba je u stanju da vam namerno da loš savet kako bi uživala u načinu na koji ne uspevate nešto da uradite. Njemu je cilj da pogrešite, stoga ako ima priliku da vas uputi na pogrešan put, sigurno će iskoristiti šansu.

3. Pretvara se da vam je prijatelj

Pretvara se da vam je prijatelj a iza leđa priča ružno o vama, vređa vas, drugima priča o greškama koje pravite ili o problemima koje imate. Čini se kao da ga raduje kada ste uznemireni zbog nečega, zabrinuti, kada vam ne ide...

4. Ističe svoja dostignuća

Kada ste u zajedničkoj društvu, na sve načine pokušava da skrene pažnju na sebe, pričajući o svojim postignućima. To je najočiglednije ako se priča o vama- tada pokušava da kontroliše razgovor i na sve načine da okrene razgovor na sebe.

Izvor: Sensa